Viszontlátásra a következő Winterfesten

Legalább egy héttel azelőtt, hogy január 14-én megkezdődött a fabódék szétszerelése a kis korzón, a hetedik Winterfest résztvevői már pontosan tudták, mekkora bevételt jelentett számukra az, hogy termékeiket bemutatták a karácsonyi vásáron. Az árusok nagy része az utolsó héten rövidítve dolgozott, és voltak olyanok is, akik már január 1-jén kiürítették standjukat. Minden árus, akivel sikerült szót váltanunk, egyöntetűen azt nyilatkozta, hogy kisebb volt a forgalom mint az előző évben, de a többség elégedett.

A tény, hogy a megszólaltatott árusok búcsúzáskor azt mondták, “Viszontlátásra a következő Winterfesten” bizonyítja, hogy a szabadkai karácsonyi és újévi vásárnak hetedszerre is megvolt a közönsége. A résztvevők legérdekesebb és valószínűleg legtöbbször elhangzott észrevétele a rendezvény időtartamára vonatkozott. Egyes árusok szerint ugyanis a vásárnak nem kellene húsz napnál tovább nyitva tartania, mert az érdeklődés az új év első napjaiban lényegesen megcsappant. Mindezt azzal indokolják, hogy a szabadkai Winterfest lényegesen tovább tart nyitva, mint a más városokban megtartott hasonló rendezvények. Ezzel szemben lényegesen több résztvevő gondolja úgy, hogy nincs szükség arra, hogy a szervezők módosítsák a vásár kezdetének és befejezésének időpontját, mert az egyrészt Szabadka sajátosságait tükrözi, másrészt tavaszig a városban nem szerveznek hasonló utcai rendezvényeket.

A résztvevők és látogatók számából ítélve a Winterfest újra bizonyította, hogy olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, amely nélkül a szabadkaiak szinte el sem tudják képzelni a karácsonyi és újévi ünnepeket. Amellett, hogy a helyi lakosság körében mindig nagy az érdeklődés a vásár iránt, mind többen látogatnak Szabadkára kimondottan azzal a céllal, hogy megtekintsék a Winterfestet, amely a város turisztikai kínálatát is gazdagítja.

A hetedik Winterfesten, amely a 2017. december 5. és 2018. január 13. közötti időszakban került megrendezésre, mintegy nyolcvan kiállító, vállalat, vállalkozó, bejegyzett mezőgazdasági birtok, iparos és egyesületi tag képviseltette magát.

A rendezvényt a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezte a helyi önkormányzattal karöltve.