Ünnepi vásár

A kilencedik Winterfestet Szabadka Város közgyűlésének elnöke, Bunford Tivadar nyitotta meg. Köszönetet mondott a rendezvény megszervezéséért a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalatnak, és kiemelte, hogy a vállalat erőfeszítésének köszönve a helyiek és az ide látogató vendégek ismét élvezhetik a kellemes érzéseket ébresztő ünnepi hangulatot.

 – Remélem, hogy minden látogató élvezi majd a téli vásár varázsát és a gazdag kínálatot. Mivel ez az esemény városunkban már hagyománnyá vált, szeretettel meghívom polgártársaimat, látogassanak el a téli vásárra az elkövetkező napokban, és élvezzék a közelgő karácsonyi és újévi ünnepek szellemét – mondta Bunford Tivadar a kilencedik Winterfest megnyitóján.

A Szabadka központjában megrendezett téli vásáron idén több mint hetven kiállító vesz részt, akik a szabadkaiaknak és a városunkba látogató turistáknak forralt bort, különféle gasztronómiai különlegességeket, valamint házi készítésű ételeket és kézműves, háziipari termékeket kínálnak.

– A Winterfest egy sajátságos ünnepváró esemény, amely a karácsony és az újév közeledtét fémjelzi. Idén Brustól Horgosig Szerbia egész területéről érkeztek kiállítók Szabadkára. Városunk polgárai és vendégeink, akik a napokban Szabadkára látogatnak, különféle édes és csípős finomságokat vásárolhatnak, koccinthatnak barátaikkal, kellemes légkörben búcsúztathatják az óévet és köszönthetik az újat – mondja Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója.

Idén is nagy volt a kiállítók érdeklődése a Winterfest iránt, és az előző nyolc téli vásárhoz képest újdonságnak számít, hogy a standok egy részét a Szabadság téren helyeztük el.

A kilencedik Winterfest 2020. január 13-án zárul. A hagyományos rendezvényt a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezte a helyi önkormányzat támogatásával.