Piacok kattintásra

A globális koronavírus-járvány miatt, fennállásuk óta először, hosszabb időre teljesen bezártak a piacok számos országban. Szerbiában várostól függően átlagosan kb. 30 napra. Ebben az időszakban a koronavírus-fertőzés terjedésének kockázata miatt a kistermelőknek, kézműveseknek és kereskedőknek nem volt lehetőségük arra, hogy termékeiket a piacokon árusítsák, és Szerbia polgárai nem tudtak helyi eredetű friss élelmiszereket vásárolni a közeli piacok pultjainál, a piacokat üzemeltető vállalatok pedig bevétel nélkül maradtak.

A kár mértékét a Köztársaság Statisztikai Hivatalnak a mezőgazdasági termékek 2019. áprilisi forgalmára vonatkozó adatai szemléltetik legjobban, amelyek szerint hazánk piacain ebben az időszakban 3 milliárd és 217 millió dinár értékű árut adtak el. Ennek az összegnek több mint fele (54,2%) az idényzöldségek és gyümölcsök, közel egyharmada (27,81%) pedig a baromfi és a tojás, valamint a tej és tejtermékek eladásából származik.

A piacigazgatóságok mellett a piacok bezárása leginkább a kistermelőket sújtotta, különösen a zöldségtermesztőket, akik azt tervezték, hogy idényöldségeket, például salátát, újhagymát, retket és hasonló zöldségféléket értékesítenek. A kijárási korlátozás és az egyébként is nehézkes ellátás a piaci bevásárlásokhoz szokott polgárok mindennapjait is megnehezítette.

A piaci kereskedelemben részt vevők vállalkozó szellemüknek hála rendkívül gyorsan reagáltak az előállt helyzetre, és az improvizatív megoldások ellenére tagadhatatlan, hogy jelentős mértékben hozzájárult a károk csökkentéséhez és a fogyasztók rendszeresebb ellátásához. Mindössze egy-két nap alatt a piacok “átköltöztek” a közösségi hálókra, elsősorban a Facebookra,  és az online rendelések, valamint a házhozszállítás az árusok és a vásárlók közötti üzleti kommunikáció új formájává váltak.

Annak érdekében, hogy a rendkívüli állapot diktálta körülmények között hozzájáruljon a polgárok zökkenőmentes ellátásához, ugyanakkor pedig a gazdaságokat és a kistermelőket is támogassa, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat 2020. március 23-án a hivatalos honlapján közzétette azoknak a bérlőknek az elérhetőségeit, akik vállalták, hogy termékeiket a vásárlóknak házhoz szállítsák. Ez volt az első ilyen jellegű hirdetmény Szerbiában, amely már két nappal a szabadkai piacok bezárása után megjelent.

Röviddel ezután számos piacigazgatóság döntött amellett, hogy hasonló módon támogatja a szolgáltatásait igénybe vevő bérlőket abban, hogy megzservezzék azoknak az élelmiszereknek a házhoz szállítását, amelyeket egyébként a piacon árusítanak.  A rendkívüli állapotban minden bizonnyal a Facebookon megalakult FB PIJACA csoportnak volt a legnagyobb szerepe abban, hogy a szabadkai lakosok hozzájuthattak a piaci termékekhez.  Ez a zárt csoport, amely ma több mint 20 000 tagot számlál, gazdag kínálattal és nagyszámú elégedett felhasználóval büszkélkedhet. Annak ellenére, hogy idejekorán lefektetették a szabályokat, és az alapító tagok és adminisztrátorok pedig derekasan megdolgoztak azért, hogy valahogyan ellenőrizék a bejegyzéseket, a kínálat nyitottságát és terjesztését, a csoportnak a közösségi hálók tipikus “gyermekbetegségeivel” kell szembesülnie,  amelyek a csoportot – ha nem szervezik át – egyre távolabbra viszi attól, hogy a megszokott piaci kínálatot népszerűsítse. A rendkívüli állapot ideje alatt Szerbia szinte egész területén számos hasonló elektronikus piac alakult.  Az elmúlt két hónapban, elsősorban a közösségi hálókon, több olyan ambiciózus projekt is megvalósult, amely előfeltétele annak, hogy az átalában a piacokon árusított termékeket elektronikus úton is tudják értékesíteni.