Megnyitotta kapuit a nyolcadik Winterfest

A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő szabadkai karácsonyi vásárt  idén is az ünnepi hangulat,  az érdeklődők nagy száma és a vásárosok  számának növekedése jellemzi. jó látogatottság és több kiállító, mint az előző években. Az immár hagyománnyá vált rendezvény december 5-én nyitotta meg kapuit alkalmi ünnepség, karácsonyi dalok és forralt bor

– A feldíszített város, a forralt bor és a kürtős kalács illata, a karácsonyi dalok, az ajándéktárgyakkal, régi kézműves termékekkel, házias ételekkel, pálinkával és hagyományos gasztronómiai különlegességekkel teli bódék segítenek ráhangolódni a küszöbönálló karácsonyi és újévi ünnepekre. A sokféle áru gazdag kínálata idén is minden polgár számára kellemes légkört biztosít. Remélem, hogy a közelgő ünnepek a nevetés, zene és öröm jegyében zajlanak, és polgártársainknak és vendégeinknek kellemes pillanatokat okoznak – mondta  a Winterfest megnyitóján Bunford Tivadar, a községi  közgyűlés elnöke.

Köszönetét fejezte ki a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalatnak a rendezvény szervezéséért, az elkötelezettségéért és a befektetett erőfeszítéseiért, hangsúlyozva, hogy a Winterfest Szabadka ünnepi hangulatának része lett.

A nyolcadik szabadkai karácsonyi vásáron mintegy 90 vállalat, vállalkozó, mezőgazdasági birtok, kézműves és más egyesület képviselteti magát, a 70 faházikóból pedig idén a Köztársaság tér sétányának arra a részére is került, amelyen a Szentháromság-emlékmű áll.

A szervező nevében IlinkaVukoja, a Szabadkai Piacok KKV korábbi igazgatója mondott köszönetet mindenkinek, aki részt vett a rendezvény szervezésében és hozzájárult a kellemes, mesebeli hangulat megteremtéséhez.  Meghívta a szabadkaiakat, hogy látogassanak el a Winterfestre  és élvezzék a gazdag kínálatot és az ünnepi hangulatot.

A nyolcadik Winterfest 2019. január 13-án zárul.

A hagyományos rendezvényt ezúttal is a Szabadkai Piacok KKV szervezte a helyi önkormányzat támogatásával.