Fenyőárusítás csak a kijelölt helyen

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat értesíti az érdekelteket, hogy Szabadka Város Tanácsának határozata értelmében, összhangban az árusítóhelyeknek a város területén történő kijelöléséről és kihelyezéséről szóló (27-3/2014 és 299-23/17 szám) határozattal, a fenyőárusítást a 2020. december 1. és 2021. január 7. közötti időszakban szervezi meg.Az árusítóhelyek bérleti díja az általuk elfoglalt terület nagyságától függően lesz megszabva.

A fenyőárusításra kijelölt helyekről és a többi ezzel kapcsolatos részletről az érdekeltek Marković Ljubomirtól és Kuntić Petartól, a piacok koordinátoraitól kaphatnak bővebb tájékoztatást a 065/5288269-es és 065/5288052-es telefonszámon munkanapokon 8 és 14 óra között.

A helyi önkormányzat  kijelölte azokat a helyeket, melyeken engedélyezett az idényjellegű áru, többek között a fenyő árusítása is, így ezeken kívül tilos az árusítás.

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat  a fenyőfák árusítását azokon a piacokon, illetve közterületeken  szervezi meg, amelyeket a helyi önkormányzat határozatában erre a célra kijelölt.

Szabadka város illetékes szervei naponta ellenőrzik majd a fenyőárusítást.

A Szabadkai Piacok KKV arra kéri az árusokat, hogy a környezetvédelemhez hozzájárulva igyekezzenek több töves fenyőfát kínálni a vásárlóknak.  Tekintettel arra, hogy a helyi önkormányzat határozata tiltja a nehéz tehergépkocsik és nyerges vontatók közlekedését a városban, a Szabadkai Piacok KKV arra figyelmezteti az árusokat, hogy a fenyőket ne szállítsák az eladás helyére 10 tonnánál nagyobb teherbírású tehergépkocsikkal. 

A fenyőárusítás idén is szigorúan engedélyhez kötött, tehát az árusoknak igazolniuk kell, hogy engedélyük van árusítani, emellett pedig az áru eredetét is tanusítaniuk kell.