A Szabadkai Piacok Közvállalat átadta az adományt a Közkórháznak

A hetedik Winterfest résztvevőinek – árusainak és vásárló közönségének – önkéntes adományaiból összegyűlt pénzösszegből a Szabadkai Piacok Közvállalat terápiás lézerkészüléket vásárolt a szabadkai Közkórház rehabilitációs osztálya részére. A 142.000 dinár értékű felszerelést a vállalat illetékesei február elején adták át a kórház dolgozóinak, akik az agyvérzést elszenvedett betegek és egyéb mozgásszervi panaszoktól szenvedő, rehabilitációra szoruló páciensek utókezelésében alkalmazzák majd.

– Meggyőződésem, hogy a készülék a legjobb kezekbe került és nagyban segíti majd a szabadkaiak, pontosabban a kórházi betegek felépülését – emelte ki Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatónője. – Nagy örömömre szolgál, hogy a legutóbbi karácsonyi és újévi vásáron az eddigieknél több pénzt sikerült összegyűjtenünk a szabadkaiak adományainak hála, ami arról tanúskodik, hogy a rendezvényre ellátogató vásárlók megbíznak a szervező feladatát ellátó Szabadkai Piacok Közvállat illetékeseiben, és tudják, hogy az így összegyűlt pénzt a lehető legjobb célra fordítjuk.

Köszönettel tartozom mindazoknak, akik részt vettek ebben a humanitárius akcióban. Vállalatunk a jövőben is ápolja ezt a szép hagyományt annak reményében, hogy a Winterfest árusaival és vásárlóival együtt az elkövetkező évben is sikerül segítenünk a közösséget, amelyben élünk.

A szabadkai kórház orvosai, miután megköszönték a Szabadkai Piacok Közvállalatnak az adományt, rövid sajtókonferencián ismertették a lézerterápia hatékonyságát a rehabilitáció folyamatában.

– A készülék használata rendkívül egyszerű, fokozatosan fejti ki hatását hosszabb időn át, így az utóbbi néhány évtizedben szívesen alkalmazzák a fizikoterápiás kezelés során. A fény, amelyet a készülék kibocsát, csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és serkenti a kezelt szövetek regenerációs képességét – emelte ki Dr. Ljiljana Đurović Manojlović, a szabadkai kórház rehabilitációs és fizikoterápiás osztályának főorvosa. Az adományok révén a szabadkai kórház tavaly egy EKG holter készülékkel lett gazdagabb, amelynek köszönve megszűnt a várakozás erre a vizsgálatra, várhatóan pedig a rehabilitációs ellátásra szoruló páciensek is gyorsabban jutnak orvosi ellátáshoz a lézerkészüléknek hála.

– Egy kiváló, nagyon fontos készüléket kaptunk, amely több páciensen tud segíteni, és minőségi szolgáltatást nyújt a fizikoterápiás osztályon. A múlt évben is kaptunk egy adományt, amely egy elektroterápiás készülék volt – nyilatkozta Dr. Slobodan Puškar kórházigazgató. – A rehabilitációs osztály várhatóan egy mozgó röntgengépet is kap a közeljövőben, ami megkönnyíti a diagnózisok felállítását és a fekvőbetegek kezelését.