Termékbemutatók, kóstolók és – jazz!

Az újonnan megnyílt Vállalkozói Központnak köszönve december végén a Tejpiac vásárlóinak is ünnepi hangulatban lehetett részük. A szervezők jóvoltából december 29-én organikus termékeket, hazai élelmiszereket, gyümölcsleveket, borokat és söröket lehetett kóstolni, mindehhez pedig a Gordanov blues Ghetto dzsessz-együttes biztosított kellemes hangulatot játékával.  Ez a maga nemében páratlan központ a közelmúltban nyílt meg azzal a céllal, hogy a vásárlók egy helyen ismerkedhessenek meg az organikus termékeket előállító mezőgazdasági termelők és a hazai élelmiszereket gyártó termelők árukínálatával.  Az elmúlt év december 27. és 29. közötti időszakban a vásárlóknak és a Tejpiacra látogatóknak lehetőségük nyílt arra, hogy számos hazai terméket megkóstoljanak, és akciós áron meg is vásárolják őket.

A Szabadka-Horgosi-homokvidékről származó borokból a Кonoba Кujundžić rendezett kóstolót, a Pivara „Patuljak“ promóciós áron kínálta a látogatóknak kézműves söreit, de az érdeklődők megkóstolhatták a futaki Ana Dolovac organikus, erjesztetlen, rostos gyümölcsleveit is.

A Hétvégi kóstoló és termékbemutató elnevezéssel meghirdetett ünnepi akció idején engedménnyel vásárolhattak a látogatók a csúrogi Zorica és Petar  Radišić mezőgazdasági birtokán előállítottFarmer sajtokból, a Zombor közeli Küllődön működő Sirbor kecskesajtjaiból, valamint  a Topolya melletti Njegoševóból érkezett Truzsinszki Szabolcs teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült kovásztalan kenyeréből. Számos szabadkai vásárló már tudja, hogy a Vállalkozói Központban állandó jelleggel kaphatók Csikós Árpád (Tóthfalu), Truzsinszki Szabolcs (Njegoševo), Dušanka Đukić (Nagybecskerek), Ana Dolovac (Futak) tanúsított, organikus termékei, valamint Кunyi Кrisztina (Szabadka) és Radoslav Sente (Pacsér) gyümölcs- és zöldségfeldogozók termékei is.

A Szabadkai Vállalkozói Központot a Vajdasági Kreatív Ipari Klaszter hívta életre azzal a szándékkal, hogy támogassa és bemutassa a hazai vállalkozókat, és ebben támogatja a Szabadkai Piacok KKV, a Szerbiai Piacok Egyesülete és a Terra’s Egyesület.