Megnyílt a 10. Winterfest

A jubiláris, tizedik Winterfest téli vásárt ma nyitották meg, melyet a Köztársaság téren és a Kiskorzón tartanak a Szabadkai Piacok Közművállalat szervezésében és a szabadkai önkormányzat támogatásával. A hagyományos vásár a szabadkaiakat érdekes műalkotásokkal és kézműves portékákkal, újévi ajándékokkal, karácsonyi süteményekkel, cukorkákkal, házias ételekkel és bioélelmiszerek széles választékával, különféle forralt borokkal és gazdag helyi jellegű gasztronómiai kínálattal várja 2022. január 13-áig a közelgő karácsonyi és újévi ünnepek jegyében.

Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja a téli vásárt megnyitva kiemelte, hogy ez a rendezvény a város turisztikai tartalmává válik.

„Az egész társadalom számára nagy kihívásokat jelentő két év után, örömmel nyitom meg ma este a jubileumi, sorrendben tizedik Winterfestet a helyi önkormányzat és Stevan Bakić polgármester nevében. A város arra törekedett, hogy egy sor új tartalommal gazdagítsa ezt a rendezvényt, amelyek hamarosan láthatóak lesznek, hogy mindannyian nagyobb örömmel lépjünk a következő évbe” – mondta Srđan Samardžić.

Aleksandar Aleksić, a Szabadkai Piacok Közművállalat igazgatója elmondta, hogy az idei Winterfesten több mint 70 kiállító jelent meg különböző városokból, Novi Pazartól, Vrnjačka Banján és Bruson keresztül a „szomszédos” Magyarkanizsáig és Zentáig.

„Ajándékokban, emléktárgyakban, valamint a hagyományos ételek és italok ízében és illatában gyönyörködhetnek majd a látogatók” – mondta Aleksić.

A szabadkai általános iskolák diákjai rövid művelődési műsort adtak elő.

www.subotica.rs

www.subotica.com