Megállapodás négy vajdasági piacigazgatóság együttműködéséről

Az  újvidéki Tržnica KKV helyiségeiben – a járványügyi intézkedések tiszteletben tartásával – megállapodást kötött egy újvidéki, egy zombori és két szabadkai piacüzemeltető vállalat. A megállapodást Uroš Lončar az újvidéki Tržnica KKV  megbízott  igazgatója,  Dejan Ljubisavljević, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója, Branislav Joka, a Tržnica Rt. igazgatója  és  Goran Nonković, a zombori Prostor KKV igazgatója írta alá,

Az üzleti és műszaki együttműködésről szóló megállapodással az aláíró felek vállalták, hogy szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy a lehető legeredményesebben tudják végezni a vállalatok alaptevékenységét a hazai piacon.

-Az a tervünk, hogy kezdetnek az információcserére helyezzük a hangsúlyt, megosztjuk egymással a szakmai tudásunkat és üzleti tapasztalatainkat. A második szakaszban a piaci tevékenység népszerűsítése lesz az együttműködésünk fő célja, közös rendezvényeket szervezünk, amelyeken felhívjuk a lakosság figyelmét a termelői piacok és az élelmiszerbiztonság fontosságára. Természetesen az is a terveink között szerepel, hogy szoftver projektek fejlesztése útján előmozdítsuk a piaci tevékenység szervezését, megfizettetését és ellenőrzését, végül pedig új munkafolyamatokat vezessünk be. Az újvidéki Tržnica KKV számára rendkívül fontos az együttműködés más vállalatokkal, a tapasztalatok és a jó gyakorlat cseréje, ami hozzájárul a vállalat üzleti tevékenységének optimális fejlődéséhez, és a közös munkának ez a formája mindannyiunk számára nagy hasznot hoz majd – nyilatkozta Uroš Lončar, az újvidéki Tržnica KKV megbízott igazgatója.

A szóban forgó vállalatok aktív tagjai a Szerbiai Piacok Egyesületének is, így tágabb értelemben véve a hazánkban működő többi piacigazgatósággal is együtt tudnak működni a piaci tevékenység fejlesztése érdekében.