Folynak a Piacok Éjszakája rendezvény előkészületei

A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat a Tržnica Részvénytársasággal és a Vajdasági Kreatív Ipari Klaszterrel karöltve, valamint a helyi önkormányzat támogatásával már dolgozik a Piacok Éjszakája elnevezésű rendezvény tervének javaslatán. A rendezvény célja a piacok és azok kínálatának bemutatása. A projektbe még néhány intézmény, szervezet és egyesület is bekapcsolódik, hogy a rendezvény programja minél vonzóbb legyen a látogatók számára.

A tervek szerint 2020 folyamán négy rendezvényt szerveznek, amelyek helyszíne a Tejpiac és a Harcosok Sorakozója településen levő Zöldike piac (Szabadkai Piacok KKV), illetve a Kisbajmoki Árupiac és a palicsi Zöldségpiac (Tržnica Rt. ) lesz. Az időpontok kapcsán még egyeztetnek, de annyi bizonyos, hogy a Piacok Éjszakáját pénteki vagy szombati napokon tervezik megtartani 17 és 24 óra között, és a különféle piaci árucikkek kínálata mellett szabadkai mellett érdekes szórakoztató programmal, elsősorban koncertekkel, kiállításokkal, termékbemutatókkal szeretnék megörvendeztetni a látogatókat.

A Tržnica a Szabadkai Piacok KKV-vel és Szabadka Városával együttműködésben 2017-ben és 2018-ban a városnapi program részeként két alkalommal sikerrel szervezte meg a Piacok Éjszakáját. Mindkét rendezvényen a Tržnica által üzemeltetett termelői piacok árusai vettek részt, és 2018-ban néhányan elismerésben is részesültek azért, hogy Szabadka polgárait folyamatosan friss élelmiszerekkel látják el.

Az új koncepció szerint a Piacok Éjszakája oda kerül, ahová tartozik – a piacokra! A Közlöny havilap rendszeresen tájékoztatja majd a Szabadkai Piacok KKV szolgáltatásait igénybe vevő bérlőket a projekt további alakulásáról.