Felújítják a vasutastelepi piacot

A szabadkai helyi önkormányzat fejlesztési bizottsága jóváhagyta a vasutastelepi helyi közösség területén elhelyezkedő piac felújítására vonatkozó tervet. A felújítást követően ez az rögtönzött, idényjellegű piac körül lesz kerítve és tetőszerkezetet is kap, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat pedig azt tervezi, hogy 8 gyümölcsös, zöldséges és vegyesáru pultot, valamint 2 friss baromfihús és tejtermékek árusítására alkalmas hűtőpultot helyez ki. A piacon elhelyeznek egy ellenőrző mérleget is, vizesblokkot és parkolót is terveznek a vásárlók és árusok részére.

– A Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat a napokban értesített bennünket arról, hogy a beruházási tervekkel foglalkozó bizottság jóváhagyta a tervet, így létrejöttek a feltételek a vasutastelepi piac felújításához – nyilatkozta Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok Közvállalat igazgatónője. – Eredetileg a tavalyi évben terveztük elvégezni a piac felújítását, de meglehetősen sok időre volt szükség ahhoz, hogy beszerezzük a szükséges engedélyeket a tervezett munkálatokhoz.

A Szabadkai Piacok Közvállalat igazgatónőjének szavai szerint az illetékes közvállalat az elkövetkező időszakban előkészíti a beruházás előtti tervdokumentációt, majd a kivitelezők részére meghirdetett nyilvános pályázatot követően megkezdődhet a piacépítés. – A projektet a Vasutas telep helyi közösség lakosainak kérelmére indítottuk el. Célunk, hogy teljesen felújítsuk és felszereljük a piacteret – mondja Ilinka Vukoja. – A terv egy plató, kerítés, vizesblokk és tetőszerkezet kiépítését irányozza elő, és reményeink szerint egy kisebb parkolónak is jut hely, Emellet nyolc gyümölcsös, zöldséges és vegyesáru pultot, valamint 2 friss baromfihús és tejtermékek árusítására alkalmas hűtőpultot is kihelyezünk. Szeretnénk, hogy a piac infrastruktúrája megfeleljen a korszerű követelményeknek és vásárlói igényeknek. A beruházás becsült értéke hozzávetőlegesen 3,5 millió dinár, és ezt az összeget a Szabadkai Piacok Közvállalat a saját bevételéből biztosította. A munkálatok várhatóan kora összel fejeződnek be.