Bezárta kapuit a nyolcadik Winterfest

Január közepén bezárta kapuit a karácsonyi vásár, amelyet már nyolcadik alkalommal szervezett meg a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat a helyi önkormányzat támogatásával. A nyolcadik Winterfest, amelyen mintegy hetven pulton kilencven kiállító kínálta fel termékeit a vásárlóknak, hivatalosan 2018. december 5-én nyitotta meg kapuit és 2019. január 13-áig tartott nyitva.

Lehet, hogy egyesek véleménye szerint ez az időszak túl hosszú, mert a nagyközönség érdeklődése Szilveszter után észrevehetően csökken, mégis kevesen tagadják, hogy a rendezvény lezárulása után  legalább néhány napig nagyon üresnek találták a város központját.

Ez is bizonyítja, hogy a vásár belopta magát a szívünkbe, és nehezen tudnánk nélküle elképzelni a karácsonyi és újévi ünnepeket városunkban. A nagy számú helyi lakos mellett az ünnepi bevásárlás bája egyre több Szabadkára látogató turistát és vendéget is rabul ejt, így kétségkívül gazdagítja a régió turisztikai kínálatát is.

A rekord számú résztvevő a szervezőket is újabb kihívásokkal szembesítette, amit az árusításra kijelölt terület bővítésével sikerült megoldaniuk, így ezúttal a fabódék a Szentháromság emlékmű körüli kis teret is benépesítették.

A nyüzsgő kis korzó mellett a város az ünnepek idejére még egy bevásárló utcával gazdagodott , a vásárlókat pedig bővebb választék és gazdagabb kínálat várta.