Befejeződött a 13. Nemzetközi és Regionális Vásár Szabadkán

Az idei, sorrendben tizenharmadik szabadkai Nemzetközi és Regionális Vásáron, amely 2019. május 30-ától június 1-jéig került megrendezésre, mintegy 190 kiállító vett részt Olaszországból, Szlovéniából, Magyarországról, Horvátországból, a Boszniai Szerb Köztársaságból, Montenegróból, a Cseh Köztársaságból és Szerbiából. A vásár partnerországa idén Olaszország volt, amellyel Szerbia 140 éve ápol diplomáciai kapcsolatokat, a két ország pedig immáron10 éve egymás stratégiai partnere. A rendezvény fő témája ezúttal az IT-szektornak és a digitalizációnak a gazdaság fejlődésére gyakorolt hatása volt.

A hagyománynak megfelelően az idei gazdasági rendezvény is a legeredményesebb kiállítók díjazásával zárult. Az első díjat és az ezzel járó serleget és oklevelet a szabadkai TDI Servis cég képviselője vehette át, a második díjat a Szabadkai Üzleti Inkubátor, a harmadikat pedig az Erdsoft szabadkai cég kapta. A bíráló bizottság három különdjjat is odaítélt olyan cégeknek, akik első alkalommal vettek részt a vásáron, de bemutatkozásuk kiemelkedő és figyelemre méltó volt. Ezek a budapesti Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat, a nyugat-bácskai közigazgatási körzethez tartozó regionális gazdasági kamara, a zombori székhelyű Zlatna Karpatija vállalat és a Loko Trans cég.

A Szabadkai Vásárt a Szabadkai Piacok KKV szervezte Szabadka város helyi önkormányzatával, a szabadkai Regionális Gazdasági Kamarával, Vajdaság AT Gazdasági és Turisztikai Titkárságával és a V-Land Sajmovi céggel karöltve.