A vasutastelepi piac felújítása

Folyamatban vannak a Vasutastelep Helyi Közösség területén levő piac felújításának előkészítő munkálatai.  A tervek szerint az év végéig az eddigi idénypiac tető alá kerül, 8 zöldség-, gyümölcs- és vegyesáru pulttal, valamint 2 hűtőpulttal gazdagodik.  Utóbbiak  a tejtermékek és friss baromfihús árusítását is biztonságossá teszik.

A piacon ellenőrző mérleg is működik majd, és a Szabadkai Piacok KKV arra számít, hogy 2019 elején a vizesblokk, valamint a termelők és árusok számára előirányzott parkoló kapcsán is sikerül  megoldást találni.

– Az év végéig be kell fejeződnie a tetőszerkezet és a kerítés kiépítésének, valamint el kell helyezni az új pultokat és hűtőpultokat is – mondja Ilinika Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója.  – Már folynak az előkészítő munkálatok a kivitelező műhelyeiben.

A piac felújításának tervét a Vasutastelep Helyi Közösség lakosainak kezdeményezésére dolgozták ki az illetékesek, a beruházás becsült értéke pedig hozzávetőlegesen 3,5 millió dinár, amelyet a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat saját eszközeiből biztosított.