Subotičke pijace
Subotica Sajam
U Subotici održan sastanak Radne grupe za zakonodavstvo
06.07.2018

Radna grupa za zakonodavstvo Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" je na sastanku u Subotici analizirala radnu verziju Nacrta zakona o trgovini. Na sastanku je konstatovano da u nacrtu nema značajnijih izmena regulative koja se odnosi na pijačnu delatnost, a predlagaču su upućeni predlozi za dopune člana 25 koje se odnose na poljoprivredne proizvođače i prodavce sopstvene polovne robe. 

Detaljnije...
Poštovati pijačni red!
27.06.2018

Od kada postoje pijace su mesto trgovine, susretanja i komunikacije ljudi. Tako je i danas, iako smo praktično svakodnevno svedoci različitih društvenih promena, koje bitno utiču i na pijačnu delatnost. Kupcima je i dalje najvažnije da na pijacama pazare kvaliteno i sveže povrće, voće i druge prehrambene artikle, tragaju za povoljnijim cenama, ali očekuju i bar malo više od toga. Na pijaci gotovo svi vole da kupe od poznatog proizvođača ili prodavca, da malo porazgovaraju sa njim, da prošetaju, sretnu nekoga itd. 

Detaljnije...
Slobodno još devet prodajnih mesta
27.06.2018

Početkom juna održano je javno nadmetanje za slobodne javne površine za prodaju voća, povrća i lubenica po mesnim zajednicama na teritoriji grada Subotice, koje su pod upravljanjem JKP "Subotidke pijace". U gradskim mesnim zajednicama je nakon nadmetanja ostalo još devet slobodnih prodajnih mesta, za koja se zainteresovani mogu interesovati u službenim prostorijama JKP "Subotičke pijace". Isto važi i za lokacije, odnosno prodajna mesta ove vrste u prigradskim mesnim zajednicma.

Detaljnije...
Promocija strateških ciljeva privrede
04.06.2018

Na dvanaestom Međunarodnom i regionalnom „Subotičkom sajmu 2018", koji je od 31. maja do 2. juna održan u Hali sportova, učestvovalo je 182 izlagača iz Srbije, Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Republike Srpske i Crne Gore. Centralna tema dvanaestog susreta privrednika bio je turizam, a kao partner ovogodišnjeg sajma u Subotici se predstavio slovenački grad Bled sa kojim je Subotica članica Mreže evropskih jezera. 

Detaljnije...
Javno nadmetanje 8. juna
31.05.2018

Krajem maja raspisan je Oglas o javnom nadmetanju slobodnih javnih površina koje su pod upravljanjem JKP "Subotidke pijace", za prodaju voća, povrća i lubenica po mesnim zaiednicama na teritoriji grada Subotice. 

Detaljnije...
Dvanaesti “Subotički sajam”
30.05.2018

Dvanaesti Međunarodni i regionalni sajam - „Subotički sajam 2018", održaće se od 31. maja do 2. juna. Vodeća tema ove velike privredne manifestacije će i ove godine biti turizam, a izlagači iz sedam zemalja i posetioci sajma će po prvi put imati priliku da se sretnu u klimatizovanom prostoru subotičke Hale sportova. Ulaz za posetioce je i ove godine besplatan, a neki od učesnika "Subotičkog sajma" najavljuju i poklone za publiku.

Detaljnije...
Svečana sednica Skupštine na zelenom vencu
03.05.2018

Dvadeseta, svečana sednica Skupštine Poslovnog udruženja „Pijace Srbije", održana je 27. aprila 2018. godine na pijaci Zeleni venac u Beogradu. Sednica je organizovana u povodu  15 godina aktivnog rada Udruženja i obeležavanja stogodišnjice od prve Skupštine piljara Srbije, koja je takođe održana na Zelenom vencu.

Detaljnije...
Radno vreme pijaca za prvomajske praznike
30.04.2018

Tokom prvomajskih praznika, 1. i 2. maja 2018. godine pijace kojima upravlja Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" će raditi od 5,30 do 13 časova

Detaljnije...
Rekonstrukcija pijace u Željezničkom naselju
27.04.2018

Komisija za planove lokalne samouprave grada Subotice je dala saglasnost na projekat rekonstrukcije pijace u Mesnoj zajednici "Železničko naselje". Nakon rekonstrukcije ova, sada sezonska pijaca, biće omeđena i natkrivena, a JKP "Subotičke pijace" planiraju da je opreme sa  8 tezgi za prodaju voća, povrća i mešovite robe i 2 rashladne vitrine za mlečne proizvode i sveže živinsko meso. Na pijaci će biti postavljena i kontrolna vaga, a radi se i na rešenju za sanitarni čvor i parking prostoru za prodavce i kupce.

Detaljnije...
Kontrole hrane životinsjkog porekla na pijacama
25.04.2018

Zbog pojave Afričke svinjske kuge u Republici Mađarskoj, Uprava za veterinu pri Ministartvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je naložila pojačane kontole prometa hrane životinjskog porekla iz susednih zemalja (Mađarska, Rumunija).

 

Detaljnije...
Javno nadmetanje u maju
25.04.2018

Javno nadmetanje za izdavanje u zakup lokacija za prodaju voća, povrća, i lubenica na javnim površinama po mesnim zajednicama na teritoriji grada Subotice, koje su pod upravljanjem JKP "Subotičke pijace", organizovaće se u toku maja.

Detaljnije...
Hristos vaskrse!
05.04.2018

Svim korisnicima usluga i građanima Subotice koji slave Vaskrs, kolektiv JKP "Subotičke pijace" želi da ovaj veliki praznik provedu u blagostanju, miru i slozi, okruženi porodicom i prijateljima. Hristos vaskrse! 

 

Detaljnije...
Sretan Uskrs!
29.03.2018

Svim korisnicima usluga i građanima Subotice kolektiv JKP „Subotičke pijace" želi sretne uskršnje praznike. 

 

 

Detaljnije...
Letnje radno vreme pijaca
29.03.2018

U skladu sa gradskom Odlukom  o pijačnom redu, pijace kojima upravlja Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" od  1. aprila prelaze na letnje radno vreme. To znači da će pijace radnim danima biti otvorene od 5,30 do 17 sati, a nedeljom, državnim i drugim praznicima od 5,30 do 13,00 sati.

Detaljnije...
Počele pripreme za 12. Međunarodni i regionalni sajam – Subotički Sajam 2018
23.03.2018

Dvanaesti međunarodni i regionalni sajam - Subotički Sajam 2018. će se održati od 31. maja do 2. juna 2018. godine u Hali sportova u Subotici. Turizam će biti glavna tema okupljanja privrednika i preduzetnika na stručnim skupovima tokom ove tradicionalne manifestacije koju Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace" organizuje u saradnji s lokalnom samoupravom grada Subotice, Sekretarijatom za privredu i turizam AP Vojvodine i Regionalnom privrednom komorom Subotica.

Detaljnije...
Sertifikacija poslovanja JKP “Subotičke pijace”
19.03.2018

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace" je sredinom marta uspešno izvršilo resertifikaciju standarda ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015, odnosno  implementaciju i sertifikaciju standarda OHSAS 18001:2007. 

Detaljnije...
Održana 19. Skupština Udruženja pijaca Srbije
19.03.2018

Na sastancima Nadzornog i Upravnog odbora i 19. sednici Skupštine, koji su održani 15. i 16. marta u Zrenjaninu, Poslovno udruženje „Pijace Srbije" je usvojilo izveštaj o radu u prošloj i program rada za 2018. godinu.

Detaljnije...
Imenovan Nadzorni odbor
05.03.2018

Na 14. sednici, koja je održana 22. februara 2018. godine, Skupština grada Subotice donela je Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace". 

Detaljnije...
Kako legalizovati prodaju svežeg mleka na pijaci?
28.02.2018

Dugo očekivani propisi koji regulišu prodaju svežeg mleka na pijacama doneti su krajem prošle, a na snazi su od 1. januara 2018. godine. "Pravilnik o malim količinama primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, području za obavljanje tih delatnosti, kao i odstupanja koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla", omogućuje malim proizvođačima (poljoprivrednim gazdinstvima) da legalizuju proizvodnju i prodaju upakovanog ili neupakovanog svežeg mleka na pijacama.

Detaljnije...
Preporuke Uprave za veterinu
23.02.2018

Proizvođači i prodavci hrane životinsjkog porekla na pijacama imaju obavezu da u cilju zakonitog i bezbednog poslovanja i postupanja hranom životinjskog porekla, odnosno zaštite potrošača, poštuju važeća zakonska i pozakonska akta koja regulišu ovu oblast. JKP "Subotičke pijace" podsećaju korisnike usluga ove vrste na preporuke Uprave za veterinu koje su obavezujuće.

Detaljnije...
JKP “Subotičke pijace” uručile donaciju Opštoj bolnici
05.02.2018

Zahvaljujući donacijama posetilaca i učesnika sedmog zimskog vašara "Winterfest", Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" je 2. februara doniralo Odelenju za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu Opšte bolnice Subotica laserski aparat za fizikalnu terapiju vredan 142.000 dinara. Laser će se koristi u terapiji bolesnika koji se oporavljaju od posledica moždanog udara i drugih oboljenja zbog kojih su teško pokretni.

Detaljnije...
Donet pravilnik o proizvodnji malih količina hrane životnjskog porekla
26.01.2018

"Pravilnik o malim količinama primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, području za obavljanje tih delatnosti, kao i odstupanja koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla", koji je stupio na snagu 1. januara 2018. godine, omogućuje malim proizvođačima da na legalan način proizvode i prodaju hranu životinjskog porekla na svom gazdinstvu, pijaci, dostavom na kućnu adresu kupca ili u maloprodajnim objektima.    

Detaljnije...
Doviđenja do sledećeg “Winterfesta"
15.01.2018

Bar nedelju dana pre nego što je 14. janura počela demontaža opreme na Malom korzou, gotovo svi učesnici sedmog zimskog vašara "Winterfest" su imali gotovu i jasnu računicu finansijskih efekata učešća na ovoj tradicionalnoj manifestaciji. Većina je tokom poslednjih sedam dana radila kraće nego uobičajeno, a neki su već 1. januara ispraznili svoje prodajne štandove. Svi sa kojima smo razgovarali jednoglasni su u oceni da je promet nešto slabiji nego lane, ali većina je zadovoljna. 

Detaljnije...
Srećni praznici!
22.12.2017

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" želi svim Subotičanima čestit Božić i srećnu i uspešnu Novu godinu!

 

Detaljnije...
Otvoren sedmi „Vinterfest“
05.12.2017

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić i direktor JKP „Subotičke pijace", Ilinka Vukoja, večeras su, na Trgu republike, otvorili sedmi po redu zimski vašar pod nazivom „Vinterfest". Ova, sada već tradicionalna manifestacija koja je prerasla u svojevrsnu božićno-novogodišnju atrakciju grada Subotice, održava se na prostoru tzv. „Malog korzoa", u periodu od 5. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine.

Detaljnije...
Od promenade do tržnice
30.11.2017

Mlečna pijaca je najfrekventnija i najbolje snabdevena pijaca voća, povrća, mlečnih proizvoda, živinskog mesa i jaja u Subotici. Uz bogatu ponudu zakupaca i vlasnika lokala, odnosno svežeg mesa, ribe i pekarskih proizvoda, te obilje drugih prehrambenih artikala, ova pijaca opravdano ima status centralne gradske tržnice. Upravo zbog toga i svog osnovnog cilja da snabdeva Subotičane svežim životnim namirnicama, Mlečna pijaca zaslužuje temeljnu rekonstrukciju, odnosno funkcionalnost u skladu sa vremenom i novi i atraktivniji izgled koji će se uklopiti u arhitekturu okruženja. 

Detaljnije...
Počinje sedmi “Winterfest”
30.11.2017

U utorak, 5. decembra u 18 časova, zakazano je svečano otvaranje sedmog Zimskogi vašara "Winterfest 2017-2018". Ova tradicionalna manifestacija, koju uz podršku lokalne samouprave organizuje Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace", okupiće od 5. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine rekordan broj izlagača u centru Subotice. 

Detaljnije...
Isticanje poslovnog imena
30.11.2017

JKP "Subotičke pijace" obaveštavaju korisnike usluga, odnosno zakupce prodajnih prostora na pijacama, da su shodno članu 42. Zakona o trgovini ("Službeni glasnik RS", broj 53/2010 i 10/2013), dužni da na prodajnom objektu u kojem obavljaju delatnost trgovine vidno istaknu poslovno ime, odnosno naziv privrednog subjekta, kao i tačne podatke o sedištu i zakonskom zastupniku pravnog lica.

Winterfest - Zimski vašar 2017-2018 Spisak izlagača
31.10.2017

Komisija za izbor izlagača na ovogodišnjem zimskom vašaru „Winterfest 2017/2018 Subotica" na osnovu prispelih prijavnih listova izvršila je odabir izlagača, učesnika ovogodišnjeg zimskog vašara. 

Detaljnije...
“Winterfest” promoviše tradicionalne vrednosti
27.10.2017

Sedmi Zimski vašar "Winterfest 2017-2018" održaće se u već uobičajenom terminu od 5. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine u centru Subotice. Sredinom oktobra završen je konkurs za izlagače, a spisak onih koji će učestvovati na ovoj manifestaciji objavljen je na sajtu JKP "Subotičke pijace".

Detaljnije...
Dobra ponuda privukla kupce
23.10.2017

Ovogodišnji, šesnaeseti "Vašar ziminice", okupio je 21. septembra na Kvantaškoj pijaci oko 80 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava i trgovaca povrćem i voćem. Tradicionalno dobra ponuda privukla je i veliki broj kupaca, pa su već ranog popodneva gotovo svi koji su se okupili da na  ovom prostoru nešto prodaju ili kupe bili zadovoljni. Tim pre jer ih je poslužilo i vreme pa je šetnja na Kvantaškoj pijaci bila ne samo korisna nego i prijatna.

Detaljnije...
Winterfest - Zimski vašar 2017-2018
01.10.2017

JKP „Subotičke pijace" od 5. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine organizuje 7. po redu zimski vašar pod nazivom „Winterfest", za koji raspisujemo konkurs za izbor izlagača.

Tematika vašara biće: Očuvanje tradicija narodnih rukotvorina, promocija različitih zanatskih proizvoda, domaće i organske hrane, kao i gastronomska ponuda tradicionalnih jela regiona.

Detaljnije...
Šesnaesti “Vašar zimnice”
29.09.2017

Tradicionalni "Vašar zimnice", koji Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" organizuje po šesnaesti pt, održaće se u subotu, 21.oktobra 2017. godine na Kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića.

Detaljnije...
Prva "Noć subotičkih pijaca"
31.08.2017

Zadnjeg dana avgusta, u ulici Korzo u centru Subotice, održana je prva manifestacija pod nazivom „Noć subotičkih pijaca". Manifestacija je osmišljena u sklopu programa obeležavanja Dana grada Subotice, a organizovali su je Akcionarsko društvo „Tržnica" i JKP „Subotičke pijace" uz podršku Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" i lokalne samoprave Subotice.

Detaljnije...
Iz istorije subotičkih pijaca
25.08.2017

Prvi pisani dokumenti o subotičkim vašarima i pijacama, sačuvani u turskim tefterima, datiraju iz 1570. i 1578. godine. Iz njih se vidi da su tadašnji stanovnici grada Szobotka već tada plaćali pijačne i vašarske naknade i ujedno bili privilegovani da žive u naselju sa gradskim pravima, koje ima i organizovanu pijacu. 

Detaljnije...
Poštovati odluku o pijačnom redu
25.08.2017

JKP „Subotičke pijace" obaveštavaju zakupce da su shodno članu 9. Odluke o pijačnom redu ( Službeni list opštine Subotica, broj 26/2008) u obavezi da nakon isteka radnog vremena pijace napuste pijačno prodajno mesto i da uklone svu preostalu robu, prazne kutije, ambalažu, karton i slično. 

Detaljnije...
Sastanak u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
06.06.2017

Predstavnici Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" su danas u Beogradu učestvovali u radu Posebne radne grupe za izradu Uredbe o sadržini, načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti, koju je formiralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Detaljnije...
Jedanaesto okupljanje privrednika u Subotici
22.05.2017

Subotica je od 1. do 3. juna po jedanaesti put organizator i domaćin međunarodnog i regionalnog sajma privrede"SuSajam 2017", koji se održava u Hali sportova. Vodeća tema ovogodišnjeg okupljanja privrednika iz regiona je turizam. 

Detaljnije...
Priprema se rekonstrukcija pijace u Željezničkom naselju
28.04.2017

U toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju i uređenje pijace u Željezničkom naselju.  Ovaj posao i investiciju Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" je najavilo  u januaru , kada je pripremljen predlog finanijskog i plana poslovanja za aktuelnu godinu.

Detaljnije...
Uskoro 11. Međunarodni i regionalni sajam – SuSajam 2017
28.04.2017

U JKP "Subotičke pijace" su u toku pripreme za 11. Međunarodni i regionalni sajam - SuSajam 2017, koji će se održati od 1. do 3. juna u Hali sportova u Subotici. Ovaj tradicionalni susret privrednika regiona JKP "Subotičke pijace" organizuju u saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Subotica i Regionalnom privrednom komorom Subotica.

Detaljnije...
Prodaja voća, povrća i lubenica na javnim površinama
28.04.2017

Raspisan je Oglas o javnom nadmetanju za slobodne javne površine za prodaju voća, povrća i lubenica na javnim površinama po mesnim zajednicama na teritoriji Grada Subotice,  koje su pod upravljanjem  JKP „Subotičke pijace".

Detaljnije...
Sastanak radne grupe za zakonodavstvo
27.04.2017

Radna grupa za zakonodavstvo Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" održala je sredinom aprila sastanak u Subotici. Kolegama iz Beograda, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Subotice domaćin je bilo Akcionarsko društvo „Tržnica".

Detaljnije...
Srećni uskršnji praznici!
12.04.2017

Svim Subotičanima i svim korisnicima usluga i poslovnim partnerima, JKP "Subotičke pijace" žele srećne uskršnje praznike.

Христос васкрсе! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!​ Sretan Uskrs!

 

Potvrda o registru poljoprivrednog gazdinstva
31.03.2017

Svim zakupcima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, a prodaju na pijacama kojima upravlja Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace", ovih dana je upućen dopis u kojem se pozivaju da dostave dokumentaciju o statusu gazdinstva u 2017. godini.

Detaljnije...
Pijace prelaze na letnje radno vreme
31.03.2017

U skladu sa gradskom Odlukom  o pijačnom redu, pijace kojima upravljaju JKP „Subotičke pijace" od  1. aprila  prelaze na letnje radno vreme . To znači da će radnim danima  biti otvorene  od 5,30 do 17,00 sati, a nedeljom , državnim i drugim praznicima od 5,30 do 13,00 sati.

Detaljnije...
Sedamnaesta sednica Skupštine Udruženja pijaca Srbije
10.03.2017

Poslovno udruženje „Pijace Srbije" je 9. i 10. marta u Kraljevu održalo tri sastanka. Na XVII sednici Skupštine usvojeni su Izveštaj o radu u 2016. godini i Program rada za aktuelnu godinu, a članovi Udruženja su izabrali i novo rukovodstvo. U narednom dvogodišnjem periodu Upravnim odborom će predsedavati JKP „Gradske pijace" iz Beograda, Skupštinom JKP „Pijace" iz Kraljeva, a Nadzornim odborom JKP „Pijace i parkinzi" iz Zrenjanina.

Detaljnije...
Srećan 8. mart!
07.03.2017

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" i redakcija Informatora svim Subotičankama žele srećan 8. Mart - Dan žena!

Detaljnije...
Aparat za elektroterapiju stigao u pravi čas!
03.03.2017

Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima učesnika i posetilaca zimskog vašara "Winterfest", Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" je početkom marta Opštoj bolnici Subotica doniralo aparat za elektroterapiju. Vrednost ovog uređaja je oko 100 hiljada dinara, a biće u funkciji u Službi za produženo lečenje i negu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Detaljnije...
Organizovana prodaja cveća
01.03.2017

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" će za međunarodni praznik, Dan žena, i ove godine organizovati prodaju cveća na pijacama i prostorima oko pijaca. Prodaja će se obavljati 7. i 8. marta, a mesta predviđena za prodaju cveća će oba dana raditi duže, tako da će Subotičani cveće moći kupiti sve do kasnih popodnevnih sati. 

Detaljnije...
Veterinarski kontrolni broj i identifikacija proizvoda
27.02.2017

Prodaja na pijacama je uređena Zakonom o trgovini, koji propisuje ko i pod kojim uslovima može prodavati na tezgama. Svi prodavci na pijacama znaju da su preduslovi za zaključivanje ugovora o zakupu tezgi ili prodajnih prostora na pijacama, pa tako i nesmetan rad, da su registrovani kao pravna lica i preduzetnici (trgovci) ili da imaju status registrovanog poljoprivrednog gazdinstva. 

Detaljnije...
Sertifikacija domaćih proizvoda na pijacama
24.02.2017

Poslovno udruženje "Pijace Srbije" će tokom ove godine najveći deo aktivnosti posvetiti projektima koji imaju za cilj očuvanje pijačne delatnosti u aktuelnom tržišnom okruženju i stvaranju uslova za njen održivi razvoj, zaključeno je na prvoj ovogodišnjoj sednici Upravnog odbora, koja je krajem februara održana u Beogradu.

Detaljnije...
Ilinka Vukoja: Sve što zaradimo ulažemo u pijace
30.01.2017

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" je tokom 2016. godine poslovalo uspešno, odnosno u skladu sa ciljevima koji su planirani. Iako se bilansi još rade, izvesno je da će finansijski rezultat biti pozitivan, a očekuje se i dobit od oko 2 miliona dinara. 

Detaljnije...
Paušalni porez samo za mobilne prodajne obejkte
27.01.2017

Preduzetnici koji na pijacama posluju registrovani kao trgovine na malo na tezgama i pijacama (šifra 47.8) imaju obavezu da vode poslovne knjige u skladu sa zakonskim propisima. Prema Zakonu o porezu na dohodak građana pravo na paušalno oporezivanje imaju samo trgovinske i ugostiteljske radnje koje delatnost obavljaju u pokretnom, odnosno mobilnom objektu.

Detaljnije...
Zimski vašar obeležila prava zima
16.01.2017

I učesnici i organizatori šestog „Winterfesta" će ovaj zimski vašar upamtiti po izrazito hladnim danima, naročito u januaru ove godine. Niske temperature su od 1. do 14. januara, kada je „Winterfest" zvanično zatvoren, znatno otežavale posao Javnom komunalnom preduzeću „Subotičke pijace" i velikom broju izlagača. Deo je čak bio primoran da na nekoliko dana zatvori prodajne štandove, jer se neki artikli ne mogu sačuvati na temperaturama koje su noću padale i na minus 18 stepeni.

Detaljnije...
Srećni božićni i novogodišnji praznici!
22.12.2016

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" želi svim Subotičanima čestit Božić i srećnu i uspešnu Novu godinu!

 

Zaključivanje godišnjih ugovora
22.12.2016

Korisnici usluga (zakupci) JKP „Subotičke pijace" koji imaju godišnje ugovore zaključene na period od 1. aprila 2016. godine do 31. marta 2017. godine, naredne ugovore će zaključivati na period od 9 (devet) meseci, odnosno do 31. decembra 2017. godine. 

Detaljnije...
Obavezno svojstvo trgovca
22.12.2016

Svi aktuelni i budući zakupci prodajnih prostora na pijacama kojima upravlja Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace", u skladu sa odredbom člana 11. Zakona o trgovini („Službeni glasnik RS", br. 53/2010 i 10/2013), robu na pijacama mogu prodavati isključivo u svojstvu trgovca.

Detaljnije...
Tematska rasprava „Pijace između tradicije i tržišta”
12.12.2016

Jedno od rešenja za poboljšanje ponude na pijacama i očuvanje pijačne delatnosti je da se zakonskim i podzakonskim rešenjima poljoprivrednim proizvođačima omogući da u svojim gazdinstvima, od svojih sirovina, prave nove vrednosti i plasiraju ih kao svoje proizvode na pijacama, jedan je od zaključaka tematske rasprave "Pijace između tradicije i tržišta", koja je 9. decembra održana u Novom Sadu.

Detaljnije...
Winterfest 2016-2017 Spisak izlagača
31.10.2016

Komisija za izbor izlagača na ovogodišnjem zimskom vašaru „Winterfest 2016/2017 Subotica" na osnovu prispelih prijavnih listova izvršila je odabir izlagača, učesnika ovogodišnjeg zimskog vašara. Donja tabela sadrži spisak izlagača:

Spisak izlagača

Godina rodna - promet slabiji!
24.10.2016

Na Kvantaškoj pijaci je u subotu, 22. oktobra, održan Vašar zimnice koji je Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" organizovalo po petnaesti put. Dan je bio sunčan i lep, ponuda bogata, a cene pristupačne. Međutim, bilo je vidljivo da je i prodavaca i kupaca manje nego ranijih godina.

Detaljnije...
Prijava za Zimski vašar - Winterfest 2016-2017
03.10.2016

JKP „Subotičke pijace" od 5. decembra 2016. do 13. januara 2017. godine ponovo organizuje zimski vašar pod nazivom „Winterfest", na koji očekujemo prijavu izlagača.

Detaljnije...
Prodaja mora biti organizovana u skladu sa propisima!
01.10.2016

Već niz godina, naročito pred svaku jesen i zimu, značajan deo poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode plasiraju i na zelenim pijacama, traga za odgovorom na pitanje da li i pod kojim uslovima mogu prodavati na tezgama svoje prerađene proizvode, prvenstveno zimnicu?

Detaljnije...
Vašar zimnice 22. oktobra
01.10.2016

Tradicionalni Vašar zimnice, koji JKP "Subotičke pijace" organizuju po petnaesti put, održaće se 22. oktobra na Kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića. JKP "Subotičke pijace" očekuju da će i ove godine veliki broj poljoprivrednih proizvođača iz regiona ponuditi Subotičanima bogat izbor voća i povrća za zimnicu po povoljnim cenama. 

 

Prijave izlagača za zimski vašar
01.10.2016

JKP „Subotičke pijace" će prijave izlagača za ovogodišnji zimski vašar "Winter Fest" primati od 3. do 14. oktobra. Obavezni prijavni list zainteresovani izlagači mogu pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji JKP "Subotičke pijace" na adresi www.supijace.co.rs, odnosno lično preuzeti u prostorijama JKP "Subotičke pijace" (ulica Ðure Ðakovića 23/I). 

Detaljnije...
Bolji uslovi za zakupce i kupce na pijacama
30.09.2016

Tokom predhodnih nekoliko meseci Javno komunlano preduzeće „Subotičke pijace" je nastavilo da ulaže u poboljšanje uslova rada i održavanje pijaca. Postavljena su tri ventilatora na cvetnom delu Mlečne pijace, pijaci Zelenac i na Zelenoj pijaci u Teslinom naselju, a Mlečna pijaca je dobila i nove oznake za izlaze u slučaju opasnosti u skladu sa propisima koji regilišu protivpožarnu zaštitu.

Detaljnije...
Pijačna ponuda iz drugog ugla - jabuka
30.09.2016

Jabuka (Malus) je rod drvenastih biljaka iz familije Rosaceae  Postoji između 25 i 50 vrsta jabuke i preko 7.500 kultivara domaće jabuke. Domaća jabuka je listopadno drvo visine do 12 metara, sa gustom krošnjom. Plod sazreva krajem leta i tokom jeseni. Jabuka je najvažnija listopadna voćka, a ljudi širom sveta od davnina plodove jabuke koriste kao hranu i lek.  

Detaljnije...
Od 1.oktobra zimsko radno vreme
30.09.2016

U skladu sa Odlukom o pijačnom redu, zimsko radno vreme pijaca počinje da se primenjuje od 1. oktobra, pa će sve pijace radnim danima biti otvorene od 6 do 15 časova, a nedeljom, državnim i drugim praznicima od 6 do 13 sati.

 

 

Obilazak nove pijace u Vršcu
23.09.2016

Glavne teme sastanka Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Pijace Srbije", koji je 22. septembra održan u Vršcu, bile su predlog Nacrta pravilnika o pijacama i veletržnicima i posebni uslovi  i kriterijumi za obavljanje pijačne delatnosti, koji će biti aktuelni nakon usvajanja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima.

Detaljnije...
Pijačna ponuda iz drugog ugla - lubenica
29.06.2016

Lubenica (Citrullusvulgaris) je jednogodišnja zeljasta biljka iz porodice bundeva, poreklom iz tropskih oblasti Afrike. Gaji se i u drugim delovima sveta zbog slatkog, sočnog, jestivog ploda u kojem ima najviše vode.

 

Detaljnije...
Promocija pijaca i domaće hrane
14.06.2016

Na petoj manifestaciji „Dani pijaca Srbije" i šestom Sajmu domaće hrane, vina i rakije "Ukusi tradicije", koji su od 10. do 12. juna održani u centru Pančeva, učestvovalo je više od pedeset izlagača iz gotovo cele Srbije. Među njima su bili proizvođači domaće hrane, vinari, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, ljudi koji se bave starim zanatima i rukotvorinama i nekoliko udruženja.

Detaljnije...
Pijace čuvaju kupce!
11.06.2016

Na pijace u Srbiji istim intenzitetom (podjednako) kao i ranije odlazi gotovo polovina, odnosno 47% ispitanika koji su anketirani tokom istraživanja o mišljenjima i stavovima pijačnih kupaca, koje je krajem prošle i početkom ove godine realizovalo Poslovno udruženje "Pijace Srbije".  Istraživanje je urađeno na slučajnom uzorku od 823 ispitanika na pijacama u osam gradova u Srbiji  (Beograd, Pančevo, Niš, Kragujevac, Kruševac, Užice, Sombor i Subotica).

Detaljnije...
Priprema se Pravilnik o pijacama i veletržnicima
10.06.2016

Članovi Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" su 9. juna, na sastanku u Pančevu,razgovarali o pripremi Pravilnika o pijacama i veletržnicima, odnosno o posebnim uslovima i kriterijumima za obavljanje pijačne delatnosti,kao sastavnog dela Pravilnika o uslovima i kriterijumima za ocenu ispunjenosti uslova za obavlјanje komunalne delatnosti. Pravilnik  će se početi primenjivati nakon usvajanja Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima. 

Detaljnije...
Prehrambena industrija je razvojni potencijal Subotice
07.06.2016

Subotički sajam je posebno važan jer već jednu deceniju uspeva da okupi privrednike iz regiona i podstiče regionalnu i međunarodnu saradnju i doprinosi uspešnom sklapanju poslova privrednika u okruženju, naglasio je na otvaranju ove privredne manifestacije potpredsednik Privredne komore Srbije, Zoran Vujović

Detaljnije...
Subotičani rado kupuju na pijacama
30.05.2016

Na pijacama u Subotici češće kupuju žene (57%) nego muškarci (43%). Prosečan kupac na pijacama kojima upravlja JKP „Subotičke pijace"  kupuje za blizu tri (2,97) člana domaćinstva, a na ove tradicionalne prostore za trgovinu najčešće ide subotom (69%).  

Detaljnije...
Promocija pijačne delatnosti u centru Pančeva
27.05.2016

Peti „Dani pijaca Srbije" će se održati od 10. do 12. juna na Trgu Kralja Petra u centru Pančeva, a u isto vreme i na istom mestu počinje i šesti Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije".

Detaljnije...
Raste promet roba na pijacama
27.05.2016

Trend rasta prometa roba na pijacama u Srbiji nastavljen je i 2015. godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupna vrednost prometa poljoprivrednih proizvoda na pijacama u 2015. godini  bila je 32 milijarde i 704 miliona dinara (u tekućim cenama), što je za 7,5 odsto više u udnosu na 2014. godinu. 

Detaljnije...
Učestvuje blizu dvesto izlagača iz sedam zemalja
27.05.2016

Jubilarni, deseti Međunarodni i regionalni sajam - „SuSajam 2016", će od 2. do 4. juna u Hali sportova, okupiti197 izlagača iz sedam zemalja, a na ovoj velikoj manifestaciji će učestvovati i 15 komora sa privrednicima iz svojih regiona.

Detaljnije...
Pijačna ponuda iz drugog ugla - paprika
27.05.2016

Paprika (Capsicum annuum L) se koristi kao povrće, začin i lek. Upotrebljava se sveža, konzervirana (turšija), suva ili suva mlevena, odnosno „tucana".

Detaljnije...
Međunarodni i regionalni sajam SuSajam 2016 Subotica
29.04.2016

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace", u saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Subotica i Regionalnom privrednom komorom Subotica, od 2. do 4. juna 2016. godine organizuje u Hali sportova jubilarni, deseti Međunarodni i regionalni sajam SuSajam 2016 Subotica.

Detaljnije...
Peti “Dani pijaca Srbije “ u Pančevu
29.04.2016

Juna prošle godine Subotica je bila domaćin još jednog velikog skupa Poslovnog udruženja „Pijace Srbije". Paralelno sa Sajmom privrede „SuSajam", na delu šetališta Radijalca je održana i četvrta manifestacija „Dani pijaca Srbije". Domaćin je bilo Akcionarsko društvo „Tržnica", a podršku ovoj manifestaciji su pružili JKP "Subotičke pijace", lokalna samouprava i Udruženje "Ukusi tradicije".

Detaljnije...
Pijace se prilagođavaju zahtevima kupaca
29.04.2016

Na Paliću je 7. i 8. aprila održan drugi Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti u regionu, na kojem su učestvovali predstavnici pijačnih uprava iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Detaljnije...
Pijačna ponuda iz drugog ugla - paradajz
29.04.2016

Paradajz  (latinski Solanumlycopersicum) je biljka iz porodice pomoćnica i u bliskom je srodstvu sa duvanom, krompirom, plavim patlidžanom i paprikom.Višegodišnja je biljka, ali se u umerenom klimatskom pojasu gaji kao jednogodišnja. Iako spada u voće, paradajz je u kulinarstvu povrće.

Detaljnije...
Uspešni i bez podizanja cena usluga
24.02.2016

Iza Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace" je još jedna uspešna poslovna godina. Ostvaren je očekivani finansijski rezultat, dobit će biti oko 2,5 miliona dinara, a izgradnjom i opremanjem Mlečne hale na pijaci „Zelenac" preduzeće je sopstvenim sredstvima ralizovalo i značajnu investiciju.

Detaljnije...
Prodaja cveća za 8. mart samo na obeleženim mestima
23.02.2016

Za Dan žena, međunarodni praznik koji se obeležava 8. marta, JKP „Subotičke pijace" će i ove godine organizovati prodaju cveća na pijacama i oko pijaca. Prodaja će se obavljati 7. i 8. marta, a mesta predviđena za prodaju cveća će oba dana raditi duže, tako da će Subotičani cveće moći kupiti sve do kasnih popodnevnih sati. 

Detaljnije...
Ovo možda niste znali : Pijačna ponuda iz drugog ugla - zelena salata
22.02.2016

Zelena salata (lainski Lactuca sativa) je jednogodišnja je ili dvogodišnja biljka. Salata je najčešće gajeno povrće u svetu. Jede se sveža, priprema se lako, brzo i na veliki broj načina.

Detaljnije...
Subotica domaćin pijačnim upravama iz regiona
22.02.2016

Subotica će biti domaćin II međunarodne konferencije o pijačnoj delatnosti u regionu, koja će se održati od 7. do 9. aprila ove godine, odlučio je Upravni odbor Poslovnog uruženja „Pijace Srbije" na sednici koja je 18. februara održana u Somboru.

Detaljnije...
Čišenje i naplata toaleta na Mlečnoj pijaci
22.02.2016

U nastojanju da zakupcima na Mlečnoj pijaci smanje svakodnevne dodatne troškove, JKP „Subotičke pijace" su novembra prošle godine ukinule naplatu javnog toaleta.  Sa preduzećem koje po ugovoru čisti pijace, dogovoreno je da se javni toalet dva puta dnevno obiđe i održava u čistom stanju.

Detaljnije...
Evropski uslovi poslovanja
28.01.2016

Iako je prošlo nešto više od tri meseca od kada je otvorena, Mlečna hala na pijaci "Zelenac" u Mesnoj zajednici "Prozivka" i dalje je u centru pažnje i kupaca i prodavaca. I jedni i drugi o novoizgrađenom, specijalizovanom prostoru za prodaju namirnica na plusnom režimu hlađenja, imaju samo reči hvale.

Detaljnije...
Donacija Odeljenju za neurologiju Opšte bolnice
20.01.2016

Po sada već ustaljenoj tradiciji, posetioci i učenici petog Zimskog vašara "Winterfest" su tokom ove manifestacije zajedno donirali 85.000 dinara u humanitarne svrhe. 

Detaljnije...
Za Subotičane tradicija - za goste atrakcija!
14.01.2016

 "Teško bi bilo zamisliti centar Subotice u vreme božićnih i novogodišnjih praznika bez ovih kućica", rekao je u prolazu jedan Subotičanin 14. janura, u vreme kada su radnici JKP "Subotičke pijace" počeli demontažu opreme nakon završetka petog Zimskog vašara "Winterfest" . 

Detaljnije...
Ilinka Vukoja: Nastavljamo ulaganja u pijace
27.12.2015

Javno komunalno preduzeće "Subotičke pijace" je tokom ove godine izgradilo i opremilo prvu specijalizovanu pijalčnu mlečnu halu na pijaci "Zelenac" u Mesnoj zajednici"Prozivka".

Detaljnije...
Saveti stručnjaka: Proizvodnja grožđa bez tretiranja
14.12.2015

O tradicionalnoj organskoj proizvodnji grožđa se može govoriti samo do sredine 19. veka, to jest do momenta kada su iz Amerike u Evropu prenete štetočine filoksera i gljivične bolesti (plemenjača i pepelnica), koje su uništile najveći deo površina pod vinovom lozom. 

Detaljnije...
Otvoren peti Zimski vašar "Winterfest"
06.12.2015

Peti Zimski vašar "Winterfest" otvoren je u lepoj predprazničnoj atmosferi, uz kuvano vino, Deda Mraza sa poklonima za decu, bogatu ponudu na štandovima i prigodan kulturno-zabavni program. 

Detaljnije...
Međunarodni skup o pijačnoj delatnosti
27.11.2015

Krajem novembra u Privrednoj komori Srbije je održan međunarodni skup posvećen aktuelnom stanju u pijačnoj delatnosti u regionu, koji su organizovali Poslovno udruženje "Pijace Srbije" i Udruženje za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije.

Detaljnije...
Winterfest 2015-2016
23.10.2015

Komisija za izbor izlagača na ovogodišnjem zimskom vašaru „Winterfest 2015/2016 Subotica" na osnovu prispelih prijavnih listova izvršila je odabir izlagača, učesnika ovogodišnjeg zimskog vašara. Donja tabela sadrži spisak izlagača:

Spisak izlagača

Na pijaci „Zelenac" otvorena nova Mlečna hala
14.10.2015

Gradonačelnik Grada Subotice, Jene Maglai i direktorica JKP „Subotičke pijace", Ilinka Vukoja su danas /14.10.2015./ presecanjem vrpce svečano predali na upotrebu novu Mlečnu halu, koja je izgrađena u sklopu pijace „Zelenac" na Prozivci.

Detaljnije...
Obaveštenje
01.10.2015

JKP „Subotičke pijace" od 5. decembra 2015. do 13. januara 2016. godine ponovo organizuje zimski vašar pod nazivom „Winterfest", na koji očekujemo prijavu izlagača.

Detaljnije...
Nova faza mlečne hale
01.10.2015

Nastavlja se izgradnja mlečne hale na pijacu Zelenac. Stigle su i nove vitrine za zakupce.

Detaljnije...
GRADI SE MLEČNA HALA
24.08.2015

Na pijaci „Zelenac" na Prozivci počeli su radovi na izgradnji nove Mlečne hale. 

Detaljnije...
O SAJAMSKIM PRIPREMAMA
13.05.2015

O pripremama za IX Međunarodni i regionalni sajam - Subotica 2015 12. maja 2015. u Media Centru Gradske kuće održana je konferencija za štampu, na kojoj su Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast male privrede, Ilinka Vukoja, direktor JKP „Subotičke pijace" i Ivan Vojnić Tunić, generalni sekretar Regionalne privredne komore Subotica govorili o pripremama za sajam, koji će se održati od 4. do 6. juna 2015. godine u Hali sportova kraj Dudove šume.

Detaljnije...
PIJACE PRELAZE NA LETNJE RADNO VREME
24.03.2015

U skladu sa gradskom Odlukom o pijačnom redu pijace pod upravljanjem JKP „Subotičke pijace 1. aprila prelaze na letnje radno vreme. To znači, da će pijace radnim danima biti otvorene od 5,30 do 17,00 sati, a nedeljom, državnim i drugim praznicima od 5,30 do 13,00 sati.

Detaljnije...
CVEĆE ZA 8. MART
09.03.2015

U skladu sa tradicijama JKP „Subotičke pijace" je i ove godine skromnim gestom pažnje, cvećem je izrazilo svoje poštovanje prema ženama, koje zakupljuju prodajne jedinice na pijacama, odnosno koje se svakodnevno u svojstvu prodavačica nalaze na pijacama.

Detaljnije...
Uručeni pokloni
13.01.2015

Ilinka Vukoja, direktorica JKP „Subotičke pijace" danas je u Školskom centru za vaspitavanje i obrazovanje slušno oštećenih lica sa Domom učenika Dositej Obradović svečano je uručila poklone kupljenih sredstvima Subotičana, koji su ubacivali novac u betlehem, postavljen na Winterfestu. 

Detaljnije...
OTVOREN WINTERFEST
06.12.2014

U petak, 5. decembra otvoren je četvrti Winterfest u organizaciji JKP „Subotičke pijace“. Vašar će biti otvoren sve do 15. januara 2015. godine. Ilinka Vukoja, direktor JKP „Subotičke pijace“ je pozdravila prisutne na otvaranju ove tradicionalne manifestacije i izrazila je zahvalnost na pruženoj podršci osnivaču JKP, Gradu Subotice. Winterfest je otvorio Jene Maglai, gradonačelnik Subotice. 

Detaljnije...
ILINKA VUKOJA IMENOVANA ZA DIREKTORA JKP
02.12.2014

Skupština Grada Subotice je na svojoj 26. sednici, koja je održana 28. novembra 2014. godine za direktora JKP „Subotičke pijace" imenovala je Ilinku Vukoja, koja je dosad obavljala dužnost v. d. direktora u ovom preduzeću. 

Detaljnije...
WINTERFEST SE OTVARA 5. DECEMBRA
02.12.2014

Završavaju se pripreme za božićno-novogodišnji vašar u Subotici, koji će se pod nazivom Winterfest i ove godine održati u samom centru grada od 5. decembra 2014. do 14. januara 2015. godine. JKP „Subotičke pijace" po četvrti put organizuje ovu manifestaciju, koja iz godine u godinu postaje sve posećenija, a raste i interesovanje potencijalnih izlagača, učesnika na zimskom vašaru.

Detaljnije...
Winterfest 2014 / 2015
04.11.2014

Komisija za izbor izlagača na ovogodišnjem zimskom vašaru „Winterfest 2014/2015 Subotica" na osnovu prispelih prijavnih listova izvršila je odabir izlagača, učesnika ovogodišnjeg zimskog vašara. 

Detaljnije...
O VAŠARU ZIMNICE
04.11.2014

Kišovito vreme uoči vašara zimnice je u velikoj meri uticalo na ponudu. Na mnogim mestima zemljište je bilo blatnjavo, što je onemogućilo skidanje mnogih vrsta povrća, kao što je peršun, šargarepa, kupus, paštrnak. 

Detaljnije...
VAŠAR ZIMNICE 25. OKTOBRA
13.10.2014

JKP „Subotičke pijace" i ove godine će na uobičajen način organizovati vašar zimnice. U skladu sa tradicijama i ove godine kupce očekuju zadnje subote oktobra, dakle 25. oktobra na kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića.

Detaljnije...
OBAVEŠTENJE
09.10.2014

JKP „Subotičke pijace" od 5. decembra 2014. do 14. januara 2015. godine ponovo organizuje zimski vašar pod nazivom „Winterfest", na koji očekujemo prijavu izlagača.

Detaljnije...
OVERA - BAŽDARENJE MERILA NA PIJACAMA
02.09.2014

U julu je upućeno sledeće Obaveštenje svim zakupcima na pijacama pod upravljanjem JKP „Subotičke pijace:

Detaljnije...
OBAVEŠTENJE
16.07.2014

Poštovani zakupci,

Podsećamo Vas da je u skladu sa Ugovorom o zakupu prodajne jedinice - 1 (SP-722_101.12), shodno članu 4. stav 3. Ugovora, zabranjeno povećavati veličinu/površinu prodajne jedinice-tezge.

 

Detaljnije...
Imenovana v. d. direktora JKP
18.06.2014

Skupština Grada Subotice je na svojoj 21. sednici održanoj 16. juna 2014. Ilinku Vukoja diplomiranog ekonomistu imenovala je za vršioca dužnosti direktora JKP „Subotičke pijace".  Mandat v. d. direktora traje od 15. juna do imenovanja direktora JKP, odnosno najduže šest meseci.

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: NA SAJMU PREKO 200 IZLAGAČA
28.05.2014

U Medija Centru Gradske kuće 26.05.2014. održana je konferencija za štampu o završnim pripremama za 8. Međunarodni i regionalni sajam privrede - Subotica 2014 koji će se održati od 4. do 7. juna 2014. u Sportskoj hali kraj Dudove šume.

Detaljnije...
POMOĆ NASTRADALIMA U POPLAVI
26.05.2014

Zakupci i prodavci sa pijaca pod upravljanjem JKP „Subotičke pijace inicirali su sakupljanje pomoći za nastradale u poplavama. 

Detaljnije...
PRAZNIČNO RADNO VREME PIJACA
15.04.2014

     JKP „Subotičke pijace" obaveštava sve zakupce, prodavce i kupce, da će pijace pod upravljanjem ovog preduzeća za vreme predstojećih uskršnjih praznika biti otvorene:

17. aprila /četvrtak/ od 5:30 do 17:00 sati

18. aprila /petak/ od 5:30 do 13:00 sati

19. aprila /subota/ od 5:30 do 17:00 sati

20. aprila /nedelja/ od 5:30 do 13:00 sati i

21. aprila /ponedeljak/ od 5:30 do 13:00 sati.

     Za vreme prvomajskih praznika radno vreme pijaca će biti:

1. maja /četvrtak/ od 5:30 do 13:00 sati

2. maja /petak/ od 5:30 do 13:00 sati

3. maja /subota/ od 5:30 do 17.00 sati

4. maja /nedelja/ od 5:30 do 13:00 sati.

 

Molimo sve prodavce i zakupce, da poštuju navedeno radno vreme pijaca, kako bi se blagovremeno moglo obaviti neophodno čišćenje pijačnih prostora bez da se remeti mir i praznično raspoloženje okolnog stanovništva.

Sajam se otvara 4. juna 2014. godine
26.03.2014

Poštovani Partneri!    

Obaveštavamo Vas, da će se VIII Međunarodni i regionalni sajam privrede - Subotica 2014. održati od 4. do 7. juna u Sportskoj hali u Subotici. Ove godine glavna tematika sajma biće proizvodnja, prerada i distribucija prehrambenih proizvoda, a pored toga naravno rado ćemo primiti sve predstavnike privrede i drugih industrijskih grana.

Bogata ponuda cveća za 8. mart
10.03.2014

Na svim pijacama i oko njih bila je veoma bogata ponuda cveća za Dan žena. Karanfili u ukrasnom pakovanju koštali su 80-100 dinara, gerbere su nudili za 100-150 dinara, ruže od 150 do 250 dinara, a lale za 120 dinara.

Cene saksijskog cveća kretale su se od 100 do 600 dinara.

Dobitnici nagradne igre Winterfest 2013-2014 Subotica
06.01.2014

Dobitnici nagradne igre mogu preuzeti svoje nagrade u kancelariji JKP "Subotičke pijace" radnim danima od 7 do 14 časova (Đure Đakovića 23/1).

Detaljnije...
Podela paketa Deda Mraza
30.12.2013

JKP „Subotičke pijace" je u skladu sa tradicijama i ove godine organizovalo podelu paketa Deda Mraza za decu i unuke zaposlenih u JKP, zakupaca na pijacama i nekoliko manjih preduzeća. Dvojezični program su izveli umetnici Dečjeg pozorišta iz Subotice. Ukupno je podeljeno 47 paketića.

Detaljnije...
Stigli prvi prodavci jelki
16.12.2013

Za vikend u Suboticu su pristigli prvi prodavci jelki. Ponuda će i ovom prilikom biti raznovrsna, a cene nisu se promenile u odnosu na prošlu godinu. Sečene jelke se nude /u zavisnosti od vrste i visine/ po ceni od 500 do 3.000 dinara, dok jelke s busenom mogu se kupiti po ceni od 300 do 2.500 dinara.


Detaljnije...
NA ZIMSKOM VAŠARU
16.12.2013

U petak su u okviru Winter Festa članice devojačkog hora Mađarskog kulturnog centra „Nepker", kao i članice devojačkog hora i odnosno hor Zlatovez Muzičke škole Subotica prigodnim programom su zabavili kupce i prodavce božićno-novogodišnjeg vašara.

Detaljnije...
OTVOREN BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI VAŠAR
08.12.2013

U organizaciji JKP „Subotičke pijace" se treći put održava božićno-novogodišnji vašar, koji je 5. decembra otvorio gospodin Jene Maglai, gradonačelnik Subotice. 

Detaljnije...
WINTER FEST - SUBOTICA 2013
30.10.2013

JKP „SUBOTIČKE PIJACE" organizuje ZIMSKI VAŠAR WINTER FEST - SUBOTICA 2013 od 05. 12. 2013. do 14. 01. 2014. na glavnom trgu u Subotici.

Detaljnije...
Prodaja cveća na pijacama
30.10.2013

Rukovodstvo JKP „Subotičke pijace" je odlučilo, da će i ove godine između 30. oktobra i 2. novembra produžiti radno vreme Cvetne pijace, odnosno i na drugim pijacama će omogućiti prodaju cveća nakon završetka radnog vremena pijaca, kako bi svi mogli nabaviti cveće za Dan mrtvih i Svih svetih. To znači, da će se cveće moći prodavati sve do večeri, s tim, da će na pojedinim mestima prodavci cveća biti pregrupisani kako bi se moglo obezbediti čišćenje pijačnih prostora.

Detaljnije...
Aparati za vodu na pijacama
30.07.2013

JKP "Subotičke pijace" zbog velikih vrućina za vreme vikenda na svim svojim pijacama postavio je aparate za vode, kako bi omogućilo osveženje kupcima i prodavcima. Hladna voda je prijala svakome i ovaj potez preduzeća svi su pozdravili s velikim zadovoljstvom, naročito oni koji su od kuće krenule bez rezervne flašice vode.    

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
25.07.2013

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace" je imajući u vidu očekivanu žegu za vreme vikenda /27. i 28. 07./, donelo je odluku da na svim pijacama pod njegovim upravljanjem postavi aparate za vodu kako bi omogućilo osveženje kako kupaca, tako i prodavaca. 

Detaljnije...
Radno vreme za vreme praznika
24.04.2013

Obaveštavamo naše cenjene kupce, da će u vreme praznika, dakle od 1. do 6. maja sve naše pijaceraditi prema prazničnom radnom vremenu, dakle od 5:30 do 13:00 časova.    

PERIOD PUN ZADATAKA
03.04.2013

Ova godina će biti dinamična u JKP „Subotičke pijace", pošto zadataka ima na pretek, bez obzira na to, što preduzeće ove godine ne planira veće investicije - rekao je za posetioce naše internet prezentacije Jožef Zonai,  direktor tehničkog sektora.

Detaljnije...
DOBRO FUNKCIONIŠE INTEGRISANI SISTEM UPRAVLJANJA
27.03.2013

Auditori /proveravači/ međunarodne firme za sertifikaciju „Certop Co d.o.o." 25. marta su obavili proveru funkcionisanja integrisanog sistema upravljanja QMS i EMS JKP „Subotičke pijace". Pre toga je pod rukovodstvom Jožefa Zonaija, člana rukovodstva preduzeća zaduženog za kvalitet svaki elemenat sistema je detaljno proverena u toku obavezne interne kontrole.  Nakon toga su Veronika Čudić i Tibor Horvat, proveravači „Certop Co. d.o.o." iz Kanjiže su izvršili kontrolu funkcionisanja sistema upravljanja.

Detaljnije...
NASTAVITI SARADNJU
21.03.2013

JKP „Subotičke pijace" već godinama sarađuje sa D.o.o. za upravljanje veletržnicom „Dorožma" /Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft./ i D.o.o. Pijace sa Čerepeš-šora /Cserepes-sori Piac Kft./ iz Segedina u Mađarskoj, a principi saradnje su regulisani sporazumom o saradnji. 

Detaljnije...
IZVUČENE NAGRADE ZIMSKOG VAŠARA
30.12.2012

29. decembra su izvučene nagrade za kupce na Božićno-novogodišnjem vašaru "Winterfest". 

Detaljnije...
STIGLE PRVE JELKE
14.12.2012

U Suboticu stigli su prvi kamioni sa jelkama. Subotičani /naravno i Subotičanke/ i ove godine imaće bogat izbor božićnih i novogodišnjih jelki, a u ponudi biće i dosta jelki sa busenom.  

Detaljnije...
Otvoren zimski vašar
06.12.2012

U sredu, 5. decembra u Subotici otvoren je tradicionalni Božićno-novogodišnji vašar, Winter fest, koji se drugi put održava u organizaciji JKP „Subotičke pijace". 

Detaljnije...
HUMANITARNA AKCIJA U SKLOPU VAŠARA ZIMNICE
02.11.2012

JKP „Subotičke pijace" za vreme vašara zimnice /27. oktobra/ tradicionalno organizuje i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za razne socijalne ili humanitarne organizacije. 

Detaljnije...
O VAŠARU ZIMNICE
02.11.2012

27. oktobra je održan tradicionalni vašar zimnice na kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića. 

 

Detaljnije...
Winter fest 2012-2013 - cenovnik zakupa prodajnih jedinica
23.10.2012

Upravni odbor JKP „Subotičke pijace" na svojoj sednici od 22.10.2012. godine usvojio je sledeći cenovnik zakupa prodajnih jedinica na Winter festu Subotica 2012/2013 za period od 04.12.2012. do 14.01.2013.

Detaljnije...
WINTER FEST 2012 - 2013
23.10.2012

JKP „SUBOTIČKE PIJACE" organizuje  ZIMSKI VAŠAR WINTER FEST- SUBOTICA 2012 od 05.12.2012. do 14.01.2013. na glavnom trgu u Subotici.

Detaljnije...
27. OKTOBRA VAŠAR ZIMNICE I HUMANITARNA AKCIJA
22.10.2012

U organizaciji JKP „Subotičke pijace" na kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića po 11. put će biti organizovan tradicionalni vašar zimnice.

Detaljnije...
Počeo Zimski vašar
06.12.2011

U ponedeljak, 5. decembra je na trgu Republike otvoren Zimski vašar.

Detaljnije...
Pripreme za zimski vašar
03.12.2011

Ovog vikenda užurbano se radi na trgu Republike, kako bi se sve završilo do 5. decembra za početak zimskog vašara, Winter fest 2011.

Detaljnije...
O PRODAJI JELKI
19.11.2011

Doneto je rešenje o proglašenju "Vašara sezonske prodaje jelke".

Detaljnije...
POZIV ZA UČEŠĆE NA ZIMSKOM VAŠARU
18.11.2011

Ove godine na glavnom trgu Subotice Zimski vašar će se održati u organizaciji JKP "Subotičke pijace". Objavljen je i poziv zainteresovanim zanatlijama, narodnim i primenjenim umetnicima...za učešće na Winter festu.

Detaljnije...
ODRŽAN VAŠAR ZIMNICE
05.11.2011

U organizaciji JKP „Subotičke pijace“ 29. oktobra na kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića 10. put je održan vašar zimnice.

 

Detaljnije...
VAŠAR CVEĆA
25.10.2011

Za predstojeće praznike JKP "Subotičke pijace" produžava radno vreme pijaca

Detaljnije...
ZAVRŠNA KONFERENCIJA IPA PROJEKTA ECO-COOP
20.06.2011

U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici 17. juna je održana završna konferencija projekta ECO-COOP «Jačajne privredne saradnje na planu integrisane poljoprivredne ponude u pograničnom prostoru Srbije i Mađarske».  

Detaljnije...
POKRETNA IZLOŽBA PROIZVODA
14.06.2011

Zadnja stanica predstavljanja proizvođača iz Mađarske u severno-bačkim naseljima u sklopu IPA-projekta bila je Bačka Topola, gde su proizvođači iz južne Mađarske svoje proizvode predstavili u okviru vašara, koji je organizovan na Duhove.

Detaljnije...
SAJAM UZ PUNU PODRŠKU GRADA
23.05.2011

U organizaciji JKP „Subotičke pijace" od 24. do 27 avgusta biće održan V Međunarodni i regionalni sajam privrede - Subotica 2011, koji uživa punu podršku lokalne samouprave grada Subotice.

Detaljnije...
UREĐUJU SE LOKALNE PIJACE
20.05.2011

JKP „Subotičke pijace" svake godine troši značajna sredstva na poboljšanje stanja pijaca i uslova prodaje-kupovine.

Neprestano se uređuju takozvane privremene pijace, koje su stvorene na traženje pojedinih mesnih zajednica a u skladu s potrebama meštana, i to na Makovoj sedmici, preko puta „Elektrovojvodine", na području MZ „Peščara", ali prodaju lokalnih proizvoda JKP podržava i na druge načine.

 

Detaljnije...
ZAVRŠAVA SE IPA PROJEKAT
16.05.2011

Lokalne samouprave Subotice i Segedina iz Mađarske, uz učešće JKP „Subotičke pijace" i Veletržnice iz Kiškundorožme od novembra prošle godine zajedno rade na realizaciji IPA projekta „Jačanje privredne saradnje na planu integralne poljoprivredne robne ponude u pograničnom prostoru Srbije i Mađarske".

Detaljnije...
POHVALJENO JKP
29.03.2011

Auditor d.o.o.-a za sertifikacione usluge „CERTOP" iz Kanjiže 28. marta izvršio je kontrolu funkcionisanja sistema za upravljanje kvalitetom, odnosno obavljena je provera, u svom svakodnevnom radu JKP „Subotičke pijace" u kojoj meri poštuje i primenjuje zahteve standarda ISO 9001:2008.

Detaljnije...
DESETA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA PIJACA SRBIJE
18.03.2011

Odlukom delegata 10. Skupštine UPS-a, koja je 18. marta održana u hotelu "Norcev" na Fruškoj gori, Upravnim odborom Poslovnog udruženja „Pijace Srbije" će i tokom naredne dve godine predsedavati predstavnik JKP „Subotičke pijace" iz Subotice.

Detaljnije...
VAŠARI NA ŠUPLJAKU
15.03.2011

Skupština MZ „Šupljak" je usvojila program vašara u 2011. godini. Po tom programu ove godine u selu će se održati četiri vašara. Sezonu vađara će biti otvorena 3. aprila a u toku leta održaće se još dva vašara - prvi 5. juna, a drugi 7. avgusta. Uobičajeni jesenji vašar održaće se 2. oktobra.

Detaljnije...
PROGRAM POSLOVANJA PREDUZEĆA
25.02.2011

Skupština grada Subotice, osnivač JKP „Subotičke pijace", usvojila je Program poslovanja preduzeća u 2011. godini. Prema programu „Subotičke pijace" očekuju rast ukupnog prihoda od 5,58 % u odnosu na plan iz prethodne godine.

Detaljnije...
POSLOVNI SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ECO-COOP
04.02.2011

Pod sloganom „DOBRI SUSEDI ZAJEDNO STVARAJU BUDUĆNOST", lokalna samouprava Grada Subotica poziva Vas na sastanak poslovnih ljudi u okviru projekta „Enhancing economic cooperation in the field of integrated agricultural supply of goods along the Serbian-Hungarian border (ECO-COOP)" koji se realizuje u saradnji Lokalne samouprave Grada Subotice, kao vodećeg partnera i Ureda gradonačelnika lokalne samouprave grada sa pravima županije Segedina, kao projektnog partnera.

Detaljnije...
RADIONICA PROJEKTA ECO COOP U SUBOTICI
24.01.2011

U ponedeljak, 24. januara 2011. godine u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" je u okviru IPA projekta prekogranične saradnja Mađarska - Srbija, pod nazivom ECO COOP, održana radionica: „Uslovi i mogućnost osnivanja pijaca na teritoriji srpsko-mađarske granice".

Detaljnije...
RADIONICE IPA PROJEKTA ECO COOP
21.01.2011

Nakon započete saradnje i već održane dve stručne konferencije krajem prošle godine u Subotici i Segedinu, prekogranična saradnja u okviru projekta "Eco coop" nastavlja se 24. i 25. januara tekuće godine organizacijom dve radionice.

Detaljnije...
DRUGA KONFERENCIJA PROJEKTA ECO-COOP
16.11.2010

Druga konferencija IPA projekta koji nosi naziv ECO-COOP održana je 15. novembra u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" u Subotici. Konferencija je okupila više od sto učesnika iz Srbije i Mađarske.

Detaljnije...
VAŠAR CVEĆA
02.11.2010

Za Svi svete i Dušni dan Subotičanima je ponuđen bogat izbor cveća. Kako je to uobičajeno, pred veliku navalu kupaca porasle su cene, pa su prvoklasne hrizanteme zadnjeg dana oktobra nuđene i po 150 dinara/struk. Na svim pijacama prodavcima cveća bio je obezbeđen dovoljan prostor.

Detaljnije...
POSETA SEGEDINU
25.10.2010

Na poziv gospođe dr Szántó Katalin, direktora veletržnice „Dorozsmai Nagybani piac", članovi Upravnog odbora Udruženja pijaca Srbije su 23. i 24. oktobra posetili Segedin.

Detaljnije...
DEGUSTACIJE ZA JUBILEJ
27.09.2010

Povodom desetogodišnjice postojanja, JKP „Subotičke pijace" je u saradnji sa proizvođačima je 25. i 26. septembra organizovalo degustacije na Mešovitoj pijaci u Teslinom naselju, Zelencu na Prozivci i na Mlečnoj pijaci.

 

 

Detaljnije...
OBELEŽENA DECENIJA SUBOTIČKIH PIJACA
25.09.2010

Povodom desetogodišnjice osnivanja Javnog komunalnog preduzeća "Subotičke pijace", u Velikoj većnici Gradske kuće održana je svečana sednica kojoj su prisustvovali aktuleni i čelnici lokalne samouprave u vreme formiranja ovog preduzeća, članovi upravnog i nadzornog odbora, predstavnici zakupaca, Udruženja pijaca Srbije, poslovnih partnera i mnogi drugi.

Detaljnije...
PRIZNANJA ZA JUBILEJ
25.09.2010

Tokom svečanosti obeležavanja desetogodišnjice, zakupcima, koji su se posebno istakli u u saradnji s JKP "Subotičke pijace", dodeljene su posebne nagrade. Zlatnim kantarom nagrađen je Lajoš Rihter, srebrni kantar je dobio Tivadar Terheš, kao i Đorđe Vučić, a bronzani kantar dodeljen je Mihalju Kaposti.

Detaljnije...
SVEČANA SEDNICA
23.09.2010

Svečana sednica povodom obeleževanja desetegodišnjice formiranja Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace" održaće se 24. septembra 2010. godine sa početkom u 12 časova u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Detaljnije...
MONOGRAFIJA
20.09.2010

Povodom desetogodišnjice jubileja JKP „Subotičke pijace" izašla je knjiga na srpskom i mađarskom jeziku „10 uspešnih godina JKP „Subotičke pijace", koju je napisao Tibor Mačai, urednik lista „Informator" ovog preduzeća.

 

Detaljnije...
DOBITNICI SAJAMSKIH NAGRADA
30.08.2010

Ovogodišnji IV međunarodni i regionalni sajam privrede „Subotica 2010" zatvoren je u nedelju, 29. avgusta. Zadnjeg dana direktorJKP „"Subotičke pijace", Bela Bodrogi, uručio je nagrade za najuspešnijim učenicima.

Detaljnije...
SVEČANO OTVARANJE
26.08.2010

U Hali sportova danas je otvoren IV međunarodni i regionalni sajam privrede koji zuje Javno komunalno preduzeće «Subotičke pijace». Na subotičkom sajmu učestvuje oko 160 izlagača iz Srbije i zemalja u regionu. Najviše gostiju stiglo je iz Mađarske i Hrvatske. Svečanom otvaranju su pored privrednika prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora ovih zemalja. Sajam je svečano otvorio predsjednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić.

Detaljnije...
SARADNJA SUBOTICE I SEGEDINA
05.07.2010

Pijačne uprave iz Subotice i Segedina (Mađarska) će iz pretpristupnih IPA fondova Evropske unije za prekograničnu saradnju dobiti oko 140.000 evra za realizaciju zajedničkog projekta koji je namenjen unapređenju položaja primarnih proizvođača kroz ekonomsku saradnju.

Detaljnije...
IV SAJAM PRIVREDE
18.06.2010

Ovogodišni IV međunarodni i regionalni sajm privrede „Subotica 2010" će se održati od 26. do 29. avgusta u Hali spotrova. JKP „Subotičke pijace" kao organizator rade na tome da ovogodišnja privredna manifestacija bude kvalitetnija u odnosu na prošlogodišnju kako po atraktivnosti izlagača tako i po sadržaju.

Detaljnije...
NACRT ZAKONA O KOMUNALNIM DELATNOSTIMA
07.06.2010

Na četvrtom ovogodišnjem sastanku Upravni odbor Poslovnog udruženja „Pijaca Srbije" je razmatrao Nacrt Zakona o komunalnim delatnostima. Ceneći značaj ove teme, Upravni odbor je radio u proširenom sastavu te je poziv za sastank upućen svim članovima UPS-a.

Detaljnije...
VAŠAR VOĆA, POVRĆA I LUBENICA
01.06.2010

Na osnovu odredaba Statuta Grada Subotice, Pravilnika o minimalnim tehničkim uslovima za obavljanje prometa robe i vršenje usluga u prometu i o vrsti robe koja se prodaje van poslovnih prostorija, gospodin Saša Vučinić, gradonačelnik Grada subotica, doneo je 21. maja 2010. godine Rešenje o proglašenju „Vašara sezonske prodaje voća, povrća i bostana" i to u vremenu od 1. juna do 31. oktobra 2010. godine.

Detaljnije...
NOVI ČLANOVI UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA
28.05.2010

Skupština grada Subotice je na 16. sednici održanoj 27. maja.2010. godine donela Rešenje o razrešenju i imenovanju zamenika predsednika i člana Upravnog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace".

Detaljnije...
USPEO VAŠAR CVEĆA
09.03.2010

JKP „Subotičke pijace" je na trgu Slobode prvi put organizovalo Vašar cveća povodom Dana žena.

 

Detaljnije...
PRODAVCE BADNJAKA ZAVEO SNEG
05.01.2010

Za pravoslavni Božić i ovom prilikom se mogao nabaviti badnjak na Mlečnoj pijaci. Vreme uopšte nije bilo naklonjeno prodavcima, jer je u ponedeljak skoro ceo dan intenzivno padao sneg, a u utorak je padala kiša.

Ponuda je ipak bila dobra, a cene su se kretale od 30 pa do 200 dinara.

 

Detaljnije...
MANJE JELKI
29.12.2009

Nadležni u JKP „Subotičke pijace" kažu, da je ove godine u Subotice došlo za oko 20% manje prodavaca jelki, nego prošle godine. Većina ponuđenih jelki je i prodato, a to ujedno znači, da je ove godine prodato za oko 3.000 manje jelki, nego 2008. Poneki prodavci su već najavili, da sledeće godine neće doneti jelke u Suboticu.

Detaljnije...
DEDA MRAZ KOD DECE ZAKUPACA
26.12.2009

Deca i unuci zakupaca prodajnih jedinica dobili pakete od Deda Mraza.

 

Detaljnije...
KONCERT PO MRAZU
23.12.2009

Orkestar „Ebredeš” /Buđenje/ održao predbožićni koncert.

 

Detaljnije...
STIGLE PRVE JELKE
11.12.2009

U Suboticu je stigla prva pošiljka božićnih-novogodišnjih jelki. Kamion je stigao iz okoline Čačka. Približavaju se praznici i uskoro treba da stignu nove količine jelki. Njihova prodaja će biti omogućena na istim lokacijama kao i prošle godine, uz prikaz dokumentacije o poreklu robe.

Detaljnije...
MIKULAŠ KOD PORODICE SADOVIĆ
09.12.2009

Radost u dom Petra Sadovića i Elvire Kulunčić stigla je 4. decembra. Neposredno pred praznike porodica u kojoj živi troje odraslih i sedmoro dece, dobila je poklone od „Mikulaša". Najstarije dete ima 12 godina, a najmlađe jedva godinu i po dana.  U porodici pored bakine skromne penzije jedino Petar zarađuje radeći u jednoj drvari na Makovoj sedmici, a posle radnog vremena zarađuje obavljajući privremene poslove. Na tešku materijalnu situaciju ukazao je jedan gospodin, koji je želeo ostati anoniman, a na osnovu natpisa u štampi pokrenuta je akcija za pomoć ovoj desetočlanoj porodici u mnogim preduzećima, institucijama. "Mlekara" iz Subotice porodici pomaže mlekom i mlečnim proizvodima, "Fidelinka" obezbeđuje hleb i brašno, a Kolo srpskih sestara je ponudilo građevinski materijal, kako bi se sredio krov na veoma skromnoj kući.

Pošto u porodica ima i tri školarca, JKP "Subotičke pijace", JKP "Parking", nedeljnik „Het nap", MKC "Nepker" i Butik „Diva" su se dogovorili, da će na razne načine pomoći porodici. JKP "Subotičke pijace" i „Het nap" će obezbediti zimnicu, crni luk, krompir, jabuke, južno voće i naravno nešto slatkiša za decu, JKP "Parking" će računarom pokušati stvoriti iste šanse za učenje Rolandu, Nenadu i Jakabu, a „Nepker" i „Diva" će pokloniti trenerke porodici u kojoj žive još četvoro dece: Denis, Hajnalka, Mario i Peter.

Detaljnije...
BOGATA PONUDA NA VAŠARU ZIMNICE
24.10.2009

U subotu, 24. oktobra, na Kvantaškoj pijaci je održan tradicionalni Vašar zimnice. Bogata ponuda sezonskih artikala za zimnicu i dobre cene su u ulicu Mirka Bogovića privukle veliki broj Subotičana, a JKP „Subotičke pijace“ procenjuju da je odziv proizvođača voća i povrća oko 25 odsto veći u odnosu na prošlu godinu.

Detaljnije...
VAŠAR ZIMNICE
20.10.2009

JKP „Subotičke pijace” i ove godine organizuje tradicionalni Vašar zimnice koji će se održati u subotu,  24. oktobra, na Kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića.
Organizatori se nadaju dobroj poseti i ponudi, kao i da vremenske prilike neće nikome pokvariti pazar.

 

Detaljnije...
PRODAJA CVEĆA NA PIJACAMA
19.10.2009

Kako bi omogućili svim sugrađanima da nabave cveće za predstojeće dane SVIH SVETIH i DANA MRTVIH, JKP „Subotičke pijace” je i ove godine odlučilo, da se u periodu od 29. oktobra /četvrtak/ i 1. novembra /nedelja/ produži radno vreme Cvetne pijace odnosno da omogući prodaju cveća i na drugim pijacama nakon završetka radnog vremena pijaca.

Detaljnije...
UPOZORENJE OD PORESKE UPRAVE
16.10.2009

JKP „Subotičke pijace” su primile upozorenje upućeno od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije sledeće sadržine:
„Zakon o trgovini Republike Srbije predviđa da se trgovinom mogu baviti preduzeća i druga pravna i fizička lica koja su registrovana za obavljanje te delatnosti.

Detaljnije...
SAOPŠTENJE POSLOVNOG UDRUŽENJA PIJACA SRBIJE O FISKALIZACIJI PRODAJE NA ROBNIM PIJACAMA
01.10.2009

Povodom akcije nadležnih državnih organa vezane za suzbijanje nelegalnog prometa i evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na robnim i zanatskim pijacama, Poslovno udruženje „Pijace Srbije”, kao asocijacija dvadesetak najvećih pijačnih uprava u zemlji, obaveštava javnost o sledećem:
1) Poslovno udruženje „Pijace Srbije” podržava nadležne državne organe u nameri da se kompletan promet roba na robnim i zanatskim pijaca u Srbiji legalizuje. Većina pijačnih uprava već godinama aktivno učestvuje u lealizaciji tako što prodajne prostore i tezge izdaje u zakup isključivo korisnicima koji imaju urednu dokumentaciju o osnivanju samostalne trgovačke ili zanatske radnje. Poslovno udruženje „Pijace Srbije” će i ubuduće nastojati da potpomaže ovaj proces u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima.

Detaljnije...
DEGUSTACIJE: PORODICA FEJEŠ SA „ZELENCA“
25.07.2009

U subotu, 25. jula, na pijaci „Zelenac“ u Mesnoj zajednici „Prozivka“, kupcima su se predstavili Ilona i Laslo Feješ, proizvođači voća i povrća iz Hajdukova. Porodica Feješ je pripremila bogatu degustaciju svojih domaćih proizvoda, a promocija je privukla pažnju velikog broja kupaca na pijaci.
Ilona i Laslo Feješ svoje proizvode prodaju na tezgi broj 134 pijace „Zelenac“ od njene izgradnje do danas.

Detaljnije...
IZAŠAO NOVI BROJ „INFORMATORA”
28.05.2009

Novi broj „Informatora” JKP „Subotičke pijace” izašao je iz štampe 28. maja. U novom broju između ostalog možete čitati o konferenciji za štampu povodom predstojećeg III Međunarodnog i regionalnog sajma privrede – Subotica 2009 (koji će se održati između 24. i 27. avgusta ove godine). Informator objavljuje članak o HACCP-u, a predstavlja Vam i tri proizvođača: Josipa i Klaru Jakovčević, Tivadara Terheša i Karolja Saboa, koji su učestvovali na promotivnim aktivnostima JKP-a. Čekaju vas informacije o vašaru na Šupljaku, a u rubrici posvećene zaštiti bilja ovom prilikom dobićete savete za borbu protiv plamenjače.

„SUBOTIČKE PIJACE” ORGANIZUJU SAJAM
20.05.2009

Po drugi put Javno komunlano preduzeće „Subotičke pijace” će biti organizator međunarodnog sajma privrede u Subotici.  Ovogodišnja sajamska manifestacija, pod oficijelnim imenom „Međunarodni i regionalni sajam privrede – Subotica 2009” održaće se od 24. do 27. avgusta u Hali sportova.

Detaljnije...
PRODAVCI - PORODICA JAKOVČEVIĆ
16.05.2009

U okviru aktivnosti na popularizaciji pijaca, na voćnom delu Mlečne pijace 16. maja se predstavilo porodično gazdinstvo Josipa i Klare Jakovčević, proizvođača rasada i voća i povrća. Uz roditelje su  i sinovi, dvadesetogodišnji Tomislav i dvanaestogodišnji Josip, koji puno pomažu razvoju porodičnog biznisa.

Detaljnije...
FISKALNE KASE ZA ROBNE I ZANATSKE PIJACE
13.05.2009

Na zahtev Poreske uprave, 13. maja tekuće godine u Novom Sadu je održan sastanak predstavnika najvećih pijačnih uprava u Vojvodini sa mr Dragutinom Radosavljevićem, direktorom Republičke uprave javnih prihoda. Prvom u nizu sastanka na temu „Suzbijanje nelegalnog prometa i evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na robnim i zanatskim pijacama”, prisustvovao je i direktor Poreske uprave Regionalni centar Novi Sad, Zoran Radoman.
Vlada Republike Srbije je nedavno donela Uredbu o obaveznoj fiskalizaciji nekih do sada neobuhvaćenih delatnosti, među kojima su i prodavci na robnim i zanatskim pijacama. 

Detaljnije...
KONTROLA KVALITETA: KUPCI U PRVOM PLANU
28.04.2009

Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace” je prvo u Srbiji počelo da primenjuje u praksi zaključke iz dokumenta „Strategija razvoja pijačne delatnosti u Srbiji”, koji je pripremilo i usvojilo Poslovno udruženje pijaca Srbije. Akcijom kontrole kvaliteta proizvoda od mleka, živinskog mesa i jaja, koju već tri godine finansira Grad Subotica, ima za cilj da se unapredi i poboljšava kvalitet prehrambenih proizvoda koji se prodaju na pijacama. Kontrolu obavlja Veterinarski instutut, a JKP „Subotičke pijace”, od juna prošle godine, prodavcima čija roba ispunjava sve kriterijume kontrole dodeljuju zastavice „ROBA KONTROLISANOG KVALITETA” koje se postavljaju na vidno mesto iznad tezgi, rashladnih vitrina ili u izloge lokala.

Detaljnije...
PROMOCIJE: TIVADAR TEHEREŠ PROIZVOĐAČ CVEĆA
25.04.2009

Poslednja u nizu promocija prodavaca na subotičkim pijacama posvećena je cveću. Na voćnom delu Mlečne pijace, u subotu 25. aprila, kupcima se predstavio Tivadar Terheš, proizvođač cveća.

 

 

 

NOVI BROJ INFORMATORA
24.04.2009

Novi broj Informatora Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace”, koji je izašao iz štampe 24. aprila, uz uobičajeni pregled cena voća i povrća na pijacama, piše o uspšeno okončanom procesu resertifikacije standarda kvaliteta, aktivnostima Poslovnog udruženja „Pijace Srbije” i izboru Bele Bodrogija, direktora „Subotičkih pijaca” za predsednika Upravnog odbora, porodici Cindel iz Bajmoka, koja svoje proizvode prodaje na pijacu u ulici Mirka Bogovića i drugim temama.

NOVI DIZAJN WEB PORTALA
16.04.2009

Sredinom aprila postavljen je novi web portal Javnog komunalnog preduzeća “Subotičke pijace” na adresi www.supijace.co.rs koji ima za cilj da unapredi komunikaciju kako sa prodavcima tako i sa kupcima na pijacama. Posetioci će pored informacija o delatnosti JKP “Subotičke pijace” i akcijama koje se sprovode na pijacama na internet prezentaciji moći da nađu i pregled cena roba na pijacama, izveštaje o kontroli kvaliteta namirnica koje se prodaju na pijacama i niz drugih korisnih informacija.
Novi dizajn web portala uradila je agencija “PiaR” iz Subotice”.

ZAVRŠENA RESERTIFIKACIJA JKP „SUBOTIČKE PIJACE”
14.04.2009

Sredinom aprila i zvanično je okončan proces nove sertifikacije standarda kvaliteta (ISO 9001/2000) u Javnom komunalnom preduzeću „Subotičke pijace“. Sertifikaciju je obavilo preduzeće „Certop“ d.o.o. iz Kanjiže i konstatovalo da „Subotičke pijace“ zadovoljavju najstrože kriterijume kontrole kvaliteta usluga koje pružaju na pijacama. 
Dokument o uspešnoj resertifikaciji direktoru JKP „Subotičke pijace“, Beli Bodrogiju, uručen je 14. aprila tekuće godine.  
U zapisniku o resertifikaciji između ostalog piše:
”Opredeljenost rukovodstva JKP „Subotičke pijace” za sistem upravljanja kvalitetom je na visokom nivou, sistem se veoma dosledno primenjuje, performanse procesa se prate, mere i analiziraju, a shodno tome sistem se kontinualno poboljšava što dovodi do visokog nivoa zadovoljstva korisnika.“
Za razliku od ranijeg sertifikata, dokument izdat odstrane „Certop“ d.o.o. važi kako u zemljama Evropske unije tako i u Sjedinjenim Američkim Državama i anglosaksonskim zemljama.

PROJA ZA KUPCE PO RECEPTU PORODICE CINDEL
29.03.2009

Na prvoj ovogodišnjoj promociji prodavaca na Kvantaškoj pijaci priliku da se predstavi dobio je Antal Cindel, poljoprivrednik iz Bajmoka. Porodica Cindel se već nekoliko generacija bavi ratarstvom i stočarstvom, a Antal na Kvantaškoj pijaci prodaje semensku robu, brašno iz vlastite proizvodnje, kiseliš i sve drugo za šta ima tražnje.  
- Po struci sam elektrotehničar a bavio sam se na niz zanimanja – kaže Antal Cindel. - Poljoprivredom se bavim od 1994. godine, kada sam počeo sa nekoliko hektara zemlje a pet godina kasnije sam preuzeo štafetnu palicu od roditelja, koji su se stalno bavili poljoprivrednom proizvodnjom. Brzo sam se uverio da setva kukuruza ili pšenice nije rešenje pa sam polako proširivao aosrtiman. Kupio sam mlin pa sada proizvodim integralno brašno koje prodajem ovde, na Kvantaškoj pijaci, u džakovima od 10 kilograma. Imam i integralno brašno od pšenice, ječma i kukuruza. Pored toga u sezoni proizvodimo kiselu robu, ali i kuvani paradajz.
Kupcima na Kvantaškoj pijaci Antal je tokom promocije ponudio na degustaciju proju po receptu porodice Cindel.

BELA BODROGI PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA
24.03.2009

Na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" direktor JKP "Subotičke pijace", Bela Bodrogi, izabran je predsednika Upravnog odbora.  
Skupština je usvojila i programske planove Udruženja za 2009. godinu među kojima su najznačajniji zakonodavstvo i saradnja sa nadležnim državnim organima, organima lokalnih samouprava i drugim institucijama; pravilnik o načinu obeležavanja vrste i porekla proizvoda i unapređenje kontrole kvaliteta životnih namirnica koje se prodaju na pijacama i uvođenje programa organske hrane na pijace u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

copyright © 2009  Subotičke pijace  all rights reserved
početna          o nama          pijace          informator          kvalitet          barometar          javne nabavke          kontakt         

menadžment

istorija

o subotici

dokumenti

mlečna

teslina

zelenac

kvantaš